Isonenäinen pörröpää - Kuukausiliite | HS.fi

Isonenäinen pörröpää

Tv-kokki Kape Aihinen, 48, puhuu kehosuhteestaan Kuukausiliitteen Sielu ja ruumis -palstalla.

6.3. 2:00

”Poikani sanovat joskus, että eikö sulla ole muuta kuin tuo tv-hymy. Ehkä olen yhden ilmeen Kape, mutta kai hymyllä on jotain ansaittukin. Olen tavallinen isolla nenällä varustettu pörröpää. Minulla on taivaansiniset silmät ja lätkänpelaajan hyvä takapuoli. Karvoitusta voisi olla vähän vähemmän. Toisaalta tässä iässä pitää olla tyytyväinen, että voi vielä käydä parturissa.

Uskon, että olen perinyt äidiltä hyvän makuaistin. En ehkä tunnista tuhatta eri raaka-ainetta, mutta osaan sanoa ruuasta, kaipaako se suolaa tai happoa, onko se käynyttä tai liian tulista. Tässä työssä aistit kehittyvät koko ajan, koska maistaa ja analysoi paljon.

Lapsena minulla oli hyvin urheilullinen kaveripiiri ja huippuliikunnanopettaja Eero Kateisto, joka toimi myös lätkävalmentajana. Pelasimme jalkapalloa, pesäpalloa ja tennistä, mutta ykköslajini oli jääkiekko. Vahvuuteni oli kestävyys. En tiedä, johtuiko se enemmän ruumiista vai asenteesta. Pelasin 19-vuotiaaksi asti TPS:n A-junioreissa.

Kokin ammatti on raskasta seisomatyötä. Uskon, että urheilutaustasta on ollut hyötyä, varsinkin kestävyydestä ja keskivartalon lihaksista, joita jääkiekossa treenataan paljon. Olen pystynyt tekemään pitkiä päivä, eikä vaivoja ole tullut.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite