Pieni mutta puristusvoimainen - Kuukausiliite | HS.fi

Pieni mutta puristusvoimainen

Alma Hätönen, 31, toimittaja ja juontaja

5.6. 2:00 | Päivitetty 5.6. 12:08

Olen lyhyt, 154,5 senttiä. Se ei ole häirinnyt minua. Tosin parikymppisenä tuntui, että pienikokoisena nuorena naisena minun piti tehdä paljon työtä ollakseni uskottava.

Ylähuulessani ja silmäkulmassa on arvet muistona siitä, kun koira hyökkäsi kimppuuni ollessani kahdeksanvuotias. Kannan jälkiä ylpeydellä, koska kykenin kokemuksesta huolimatta säilyttämään eläinrakkauteni. Myöhemmin koiralta löytyi kasvain, joka todennäköisesti oli syynä siihen, miksi kiltti eläin muuttui yhtäkkiä aggressiiviseksi.

Parikymppisenä minulla diagnosoitiin fibromyalgia, joka on kipusairaus. Pahimmillaan en kyennyt solmimaan kengännauhoja, ja pelkkä seisomaan nouseminen oli tuskallista. Kymmenen vuotta sitten sairauteen tarjottiin avuksi vain masennuslääkkeitä. Kieltäydyin niistä. Ei minulla masennusta ollut vaan kipuja. Sittemmin olen saanut sairauden hallintaan oikeilla elämäntavoilla. Se ei hallitse ajatuksiani, ja elän 99-prosenttisesti kivutonta elämää.

Harrastan tankotanssia. Se on kokonaisvaltainen laji, joka lisää puristusvoimaa. Uskon, että outoihin asentoihin taipuminen vähissä vaatteissa peilin edessä ja erilaisten naisten keskellä on sekin auttanut minua hyväksymään vartaloni.”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite