Valtiovarainministeri Annika Saarikko valmistaa saaristolaisleipää sukutilansa päärakennukseen remontoidussa keittiössä. Kuva: Laura Riihelä
Kuukausiliite|Ruokabravuuri
Kepuemäntä ja hänen mehukas leipänsä
Kuukausiliitteen Bravuuri-juttusarjassa tunnetut henkilöt valmistavat ruokaa parhaan reseptinsä mukaan. Tällä kertaa valtiovarainministeri Annika Saarikko leipoo saaristolaisleipää kotitilansa keittiössä.
Kultaiset peltoaukeat hohtavat auringossa niin, että silmiä häikäisee. Laitumella murkinoi jykevää lihakarjaa.
Viivasuoran pihatien päässä odottaa varsinaissuomalaisen tilan päärakennus, jonka portailla Annika Saarikko jo vilkutteleekin. Asetelma on sellainen, että se houkuttaa puhumaan emännästä, joka sanana sopii tähän oripääläiseen maisemaan kuin tilli pottuun, mutta taitaa kuitenkin olla vähättelevä nimitys Saarikolle, joka on valtiovarainministeri ja Suomen Keskustan puheenjohtaja.