Rap-artisti Uniikki riisuu vaatteensa ja kertoo, miksi haluaa näyttää hyvältä ja harteikkaalta – ”Kerran vedin niin kovan ketoosin, että jouduin soittamaan ambulanssin” - Kuukausiliite | HS.fi

Hyvässä hapessa

Rap-artisti Uniikki, 40, riisuu vaatteensa ja kertoo, miksi haluaa näyttää hyvältä.

Dan Tolppanen eli rap-artisti Uniikki vaatteet päällä.

31.12.2021 2:00 | Päivitetty 2.1. 11:37

Pidän siitä, että olen aika harteikas, koska olen tosi lyhyt, 162-senttinen. Jos olisin myös hyvin kapea, se saisi minut näyttämään vieläkin pienemmältä.

Liikkuminen on ollut minulle tosi tärkeää pienestä asti. 7-vuotiaana aloitin jalkapallon ja 13-vuotiaana streetdancen, mikä vaihtui hyvin nopeasti breakdanceen. 15-vuotiaana jalkapallo alkoi mennä niin ammattimaiseksi, että piti tehdä valinta. Päätin keskittyä tanssiin. Nykyään käyn paljon crossfitissä ja pelaan tennistä. Juutalaisia pidetään enemmän liike-elämässä kuin urheilussa menestyvinä. Kaverit ovat vitsailleet, että olen atleettisin juutalainen, jonka he tuntevat.

Rapissä hapenottokyky on tärkeämpää kuin yleensä laulamisessa, koska riimit ovat pitkiä. Jos vetää neljäkin keikkaa putkeen, urheilu auttaa jaksamaan lavalla. Esiintyvänä artistina olen halunnut näyttää hyvältä. Nuorempana se johti välillä älyttömiin ja epäterveellisiin laihdutuskuureihin. Kerran vedin niin kovan ketoosin, että jouduin kipujen vuoksi soittamaan ambulanssin. Ketoosi on aineenvaihdunnantila, joka käynnistyy, kun elimistöllä ei ole tarpeeksi hiilihydraatteja. Haluan edelleen olla hyvässä kunnossa ja yritän syödä terveellisesti, mutta en aseta itselleni rajoituksia.”

Dan Tolppanen eli rap-artisti Uniikki ilman vaatteita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite