Sekä läski että lihas tarttuvat

Aki Linnanahde, 43, juontaja ja tietokirjailija, riisuu vaatteensa ja kertoo sielustaan ja ruumiistaan.

Aki Linnanahde

5.3. 2:00 | Päivitetty 5.3. 13:29

Olen ollut lapsesta asti hyvin kiinnostunut urheilusta. Kirjoitin omia otteluraportteja ja luin innokkaammin urheilulehtiä kuin koulukirjoja. Harrastin aktiivisesti jalkapalloa ja muutakin liikuntaa. Viimeistään teini-iässä ymmärsin, että jos haluan uran urheilun parissa, en ole tekemässä kentällä maaleja vaan katsomossa raportoimassa, kun joku muu tekee ne maalit. Tulin alalle parikymppisenä urheilujournalismin kautta.

Minulla on pitkät raajat, ja olen aina ollut solakka. Lihasten hankkiminen on minulle helppoa. Kun viitisentoista vuotta sitten kävin paljon punttisalilla, minulta tultiin kysymään, mitä aineita vedän. Toisaalta kerään helposti muunkinlaista massaa. Välillä tuntuu, että karkkihyllyn ohi kävellessäkin tarttuu kaksi kiloa.

Muutama vuosi sitten uhosin, ettei Oulun Kärpät voita jääkiekon Suomen mestaruutta. Jos voittaa, Youtube-kanavani katsojat saavat päättää, mitä teen. Kärpistä tuli mestareita, ja katsojien päätöksellä tatuoitutin seuran logon pakaraan.

Tässä työssä palautetta tulee valtavasti, myös ulkonäöstä. Olen tottunut siihen täysin. Tulin alalle parikymppisenä ja kuulin kaiken mahdollisen jo silloin. Minua on vaikeaa loukata haukkumalla ulkonäköä ehkä myös siksi, että olen aina ollut sinut sen kanssa.”

Aki Linnanahde

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite