Pyylevä ja pohkeikas

Jani Halme, 48, toimittaja ja luova johtaja

Jani Halme vaatteet päällä.

4.6. 2:00 | Päivitetty 5.6. 12:34

”Kuulun ihmisiin, jotka yhä mahtuvat rippipukuunsa. Mutta se ei ollutkaan mikään pieni puku.

Pidän pohkeistani, jotka ovat kuin eri vartalosta. Ne ovat lihaksikkaat, vaikka muuten olen pyylevä. Ehkä lihakset johtuvat siitä, että olen pelannut koko ikäni tennistä. Valitettavasti Suomen ilmastossa pohkeita pääsee harvoin näyttämään.

En juuri mieti vartaloani. Ehkä kaihdan ajattelemasta sitä, koska tiedän, ettei se ole kauneusihanteiden mukainen. Edes televisiotyöt eivät ole saaneet minua kiinnostumaan ulkonäöstä. Kun katson esiintymisiäni, kiinnitän huomiota ilmaisuun. Puhun luontaisesti nopeasti ja epäselvästi, kirjailija Jari Tervon mukaan hypernopeaa savokarjalaa. Olen joutunut tekemään selkeämmän puhumisen eteen valtavan työmäärän, jopa lihasharjoituksia.

Ymmärrän kyllä, että tässä iässä viimeistään pitäisi alkaa suhtautua ruumiiseen vakavammin ja että jos nyt ryhtyisin johonkin, siitä olisi vanhana hyötyä. Seuraan kateellisena somesta ystäviäni, jotka ovat jääneet koukkuun juoksemiseen. He kaikki kertovat, miten ovat aiemmin vihanneet sitä, mutta nyt juoksemisen riemu on löytänyt heidät. Joka aamu katselen ulos ja odotan, että juoksemisen riemu saapuisi, mutta näin ei ole vielä käynyt.”

Jani Halme ilman vaatteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite