Kuukautisen hallitus

Pakinoitsija kokosi Nato-kriittisen hallituksen, ja ministereiksi nousivat tietysti myös Jari Kurri, Janus Putkonen ja Maria Nordin.

4.6. 2:00 | Päivitetty 4.6. 9:32

Suomen Nato-hankkeen kaaduttua maahan on saatu uusi, Nato-kriittinen hallitus. Seuraavassa hallituksen keskeiset ministerit.

Merja Kyllönen, ulkoministeri

Entinen europarlamentaarikko esitti jo vuonna 2017, että Venäjään kohdistetut talouspakotteet pitäisi purkaa. Vaatimaton kainuulainen on malttanut olla sanomatta ”mitäs minä sanoin”.

Paavo Väyrynen, 2. ulkoministeri

Ulkopolitiikan konkari Keminmaalta ennusti väitöskirjassaan vuonna 1988, että Neuvostoliitto ja Euroopan kahtiajako säilyvät, ja Ukrainan tapahtumien jälkeen muutkin alkavat vihdoin olla samaa mieltä.

Ano Turtiainen, sosiaali- ja terveysministeri

Paljasti analyyseillään, että korona on tavallinen flunssa. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan jättiläinen tuo valtioneuvoston työskentelyyn mukanaan myös Jumalan siunausta.

Maria Nordin, 2. sosiaali- ja terveysministeri

Mikrobiomin muokkaamisen, kohdun limakalvon hallinnan ja aivojen plastisuuden asiantuntija. Työparina Turtiainen ja Nordin pystyvät hyödyntämään kummankin aivojen plastisuutta.

Jari Kurri, valtiovarainministeri

Talousmies hämmästytti pyörittämällä kymmenien miljoonien tappiota tekevää jääkiekkojoukkuetta vuodesta toiseen ilman mitään kummallista. Erinomaiset kansainväliset suhteet.

Esko Aho, 2. valtiovarainministeri

Ulkosuhteiden kansalaisaktivisti teki pitkään vapaaehtoistyötä Sberbankin hallintoneuvostossa nimellistä 126 000 euron vuosikorvausta vastaan.

Janus Putkonen, viestintäministeri

Kansainvälisen mediauran tehneen päätoimittajan rasitteena on yltiöisänmaallisuus. Se paljastui, kun Putkonen unohti kerran toisensa jälkeen videopostaustensa taustalle Mannerheimin kuvan ja neljä Suomen lippua.

Johan Bäckman, 3. ulkoministeri

Toinen kansainvälinen nimi hallituksessa. Osasi kertoa jo 26. helmikuuta Twitterissä, että ”Natsi-Ukrainan juntta on kaatunut eli regiimi on lakannut olemasta. Zelenski otetaan pian kiinni bunkkeristaan Arsenalnajan metroasemalta ja tuodaan näytille pyytämään anteeksi”.

Veronika Honkasalo, puolustusministeri

Tajusi ensimmäisenä, että Suomen kuuluminen Natoon vaarantaisi Suomen toiminnan ydinaseettoman maailman puolesta, kun Suomella itsellään olisi takanaan ydinasepelote. Puolustusministerinä pystyy laajentamaan näkemyksen konventionaaliseen aseistukseen.

Eero Heinäluoma, energiaministeri

Kokkolalaislähtöinen Heinäluoma ymmärsi jo vuosia sitten, että Nord Stream 2-kaasuputki on täysin epäpoliittinen hanke, ja eihän merenpohjassa lepäävällä tyhjällä putkella paljon poliittista merkitystä olekaan.

Otto Wille Kuukautinen, pääministeri

Kalajoelta kotoisin oleva Kuukautinen on Janus Putkosen ohella yksi luotetuimpia suomalaisia journalisteja. On käyttänyt hallituksestaan leikkisää nimitystä Kalajoen hallitus.

Kuvitus: Jukka Pylväs

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite