Adhd-mies ja tuumailijakissa

Näyttelijä Marc Gassot’n lemmikki on bengalikissa Lumi.

Miimikko Marc Gassot ja hänen notkea Lumi-kissansa.

1.10. 2:00 | Päivitetty 2.10. 7:54

Vaikka en olisi miimikko, olisin todella kateellinen Lumille sen notkeudesta, sillä elän kroonisen selkäkivun kanssa.

Notkeuden lisäksi Lumin seesteisyys ja rauhallisuus ovat sellaisia piirteitä, joita itse adhd-luonteisena kadehdin. Lumi on tuumailijakissa. Itsessäni tuumailu on jäänyt hyvin pieneen rooliin, ja tämän puolen toivoisin itsessäni kasvavan. Ehkä se tapahtuu hänen ansiostaan.

Lumin buddhamainen tyyneys ja lempeys tuovat mieleeni vahvasti Metsurin tarinan päähahmon Pepen. Haluaisin itsekin tavoittaa läsnäolooni jotain vastaavaa.

Meillä on Lumin lisäksi kaksi kissaa. Lumi oli ensimmäinen, ja silloin kun se tuli, olin paljon kotona. Meistä tuli läheisiä.

Lasten mielestä minun erityisasemani Lumin suhteen on täysin mielikuvitukseni tuotetta. Lumi kellahtaa selälleen ja näyttää vatsaansa kaikille perheenjäsenille, mutta haluan silti pitää kiinni harhastani.

Lumi on arvokas vanha rouva, vaikka hän ei olekaan vielä kovin vanha, vasta kuusivuotias.

Meillä on tosi vähän sääntöjä. Kun ollaan syömässä, kissat eivät saa tulla ruokapöydälle. Muuten ne saavat tehdä, mitä huvittaa.

Lumi päättää itse ne hetket, jolloin olemme tekemisissä toistemme kanssa. Voi mennä tyrkylle, mutta ei ehkä saa siinä hetkessä siinä määrin vastarakkautta, mitä kaipaisi.

Mutta sitä tulee jossain vaiheessa. Kun se tilanne tulee, sitä hetkeä ei saa lopettaa ennen kuin hän antaa luvan. Siitä ei sitten mennä syömään eikä vessaan. Pidätellään niin kauan kuin mahdollista.

Olisi tosi vaikeaa kuvitella elämää ilman kissaa. Niistä on tullut voimakkaasti perheenjäseniä. On mahtavaa, että talo ei ole koskaan tyhjä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Kuukausiliite