Runebergintortut - Lasten uutiset | HS.fi

Runebergintortut

Runebergintorttuja on tapana syödä 5. helmikuuta Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivänä.

3.2.2017 2:00 | Päivitetty 3.2.2017 2:00
  • ½ dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1½ tl jauhettua kardemummaa

  • 175 g voita tai margariinia

  • 1¾ dl sokeria

  • 2 pientä kananmunaa

  • 1½ dl mantelirouhetta

  • 1½ dl korppujauhoja

  • 1½ dl kuohukermaa

  • voisulaa tai rypsiöljyä voiteluun

  • vadelmahillo

  • tomusokerikuorrutetta

 

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma.

Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri vaaleaksi seokseksi sähkövatkaimella. Riko kaksi kananmunaa voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan. Lisää kulhoon mantelirouhetta, korppujauhoja ja jauhoseosta vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Voitele muffinipellin kolot (12 kpl). Jaa taikina koloihin. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Aseta nokare vadelmahilloa jäähtyneen tortun päälle ja valuta hillon ympärille sokerikuorrutusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot