Yhden astian jauhelihapasta

Yhdessä astiassa valmistuva jauhelihapasta on helppo tehdä.

7.4.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika10+10 min
  • 400 g

    paistijauhelihaa

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 prk (800 g)

    valmista tomaattipastakastiketta

  • noin 1 dl

    kasvislientä

  • 350 g

    pastaa

Tarjoiluun:

  • 2 dl

    parmesaania

  • 1 ruukku

    basilikaa

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

Kuumenna tilkka öljyä isossa kattilassa vanhempien avustuksella. Paista jauheliha kypsäksi öljyssä. Lisää kattilaan pastakastike ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa.

Lisää joukkoon pasta ja keitä, kunnes se on kypsää. Huomioi, että kypsennysaika on pidempi kuin vedessä keitettäessä. Tarkista siis kypsyys maistamalla.

Sekoita puolet parmesaanista pastan joukkoon. Puolita kirsikkatomaatit. Irrota basilika lehdiksi ja lisää ne pastaan kirsikkatomaattien kanssa.

Viimeistele ruoka lopulla parmesaanilla. Tarjoa heti.

 

Vinkki: Jos haluat todella nopeasti valmista ruokaa, käytä tuorepastaa tai ohuenohutta nauhapastaa. Niiden miinuspuoli on se, että uudelleen lämmittäessä pasta menee rakenteeltaan mössömäiseksi – tosin maku ei siitä kärsi.

 

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot