Lahmacun - Lasten uutiset | HS.fi

Lahmacun

Lahmacun on pizzan sukulainen, jota syödään etenkin Armeniassa ja Turkissa.

20.4.2017 13:44 | Päivitetty 20.4.2017 13:44

  • 1½ dl vettä

  • 15 g tuorehiivaa

  • ½ tl suolaa

  • 1–2 rkl oliiviöljyä

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 pieni salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • ½ miedohko chilipalko

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 3 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

  • ½ tl cayennenpippuria

  • ½ tl juustokuminaa

  • ½ tl paprikajauhetta

  • ¼ tl kanelia

  • 400 g karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa

  • salottisipulia, tomaattia, kurkkua tai korianteria

  • 2 rkl chili- tai oliiviöljyä ja limettiä

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipulit pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Sekoita silppu öljyn, tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kaulitse jauhotetulla pöydällä 8 soikeahkoa pizzapohjaa ja paina täyte pohjille. Paista leivinpaperin päällä noin 8 minuuttia.

Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja limettimehua. Kääri rullalle.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat videot