Uunibataatit - Lasten uutiset | HS.fi

Uunibataatit

Makean bataatin voi täyttää uuniperunan tapaan.

2.6.2017 2:00 | Päivitetty 2.6.2017 2:00
  • 4 pientä bataattia

Lisäkkeeksi:

  • valmista nyhtöpossua (kaupan tai itsetehtyä)

  • 2 avokadoa

  • 1 mieto punainen chili

  • 1 tlk ranskankermaa

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 1 limetti lohkoina

  • mustapippuria myllystä

 

Pese bataatit huolellisesti. Laita ne uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle ja nosta pelti 180-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 1 tunti ja 15 minuuttia tai pidempäänkin, eli kunnes bataatti on pehmeä. Kokeile kypsyyttä veitsellä.

Käsittele nyhtöpossu paketin ohjeen mukaan. Jos olet tehnyt nyhtöpossun itse, lämmitä se tarvittaessa valmiiksi.

Halkaise avokadot, poista kivi. Kuori ja viipaloi avokadot. Leikkaa chili ihan ohuiksi viipaleiksi.

Vedä veitsellä viilto kypsän bataatin pintaan, avaa kuorta hieman. Nosta bataatin päälle nyhtöpossua, avokadoviipaleita ja iso lusikallinen ranskankermaa. Viimeistele chilillä, tuoreella korianterilla, limettilohkoilla sekä vastajauhetulla mustapippurilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Jos pieniä bataatteja ei löydy, osta kaksi isohkoa. Pese ja puolita ne. Aseta uunivuokaan, peitä foliolla. Kypsennä ja päällystä ohjeen mukaan.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot