4 pientä bataattia
Lisäkkeeksi:
valmista nyhtöpossua (kaupan tai itsetehtyä)
2 avokadoa
1 mieto punainen chili
1 tlk ranskankermaa
1 ruukku tuoretta korianteria
1 limetti lohkoina
mustapippuria myllystä
■ Pese bataatit huolellisesti. Laita ne uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle ja nosta pelti 180-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 1 tunti ja 15 minuuttia tai pidempäänkin, eli kunnes bataatti on pehmeä. Kokeile kypsyyttä veitsellä.
■ Käsittele nyhtöpossu paketin ohjeen mukaan. Jos olet tehnyt nyhtöpossun itse, lämmitä se tarvittaessa valmiiksi.
■ Halkaise avokadot, poista kivi. Kuori ja viipaloi avokadot. Leikkaa chili ihan ohuiksi viipaleiksi.
■ Vedä veitsellä viilto kypsän bataatin pintaan, avaa kuorta hieman. Nosta bataatin päälle nyhtöpossua, avokadoviipaleita ja iso lusikallinen ranskankermaa. Viimeistele chilillä, tuoreella korianterilla, limettilohkoilla sekä vastajauhetulla mustapippurilla. Tarjoa heti.
Vinkki: Jos pieniä bataatteja ei löydy, osta kaksi isohkoa. Pese ja puolita ne. Aseta uunivuokaan, peitä foliolla. Kypsennä ja päällystä ohjeen mukaan.
Resepti: Katja Bäcksbacka