Mansikkakakku maljassa - Lasten uutiset | HS.fi

Mansikkakakku maljassa

Mansikkakakun voi tehdä myös maljaan.

Kauramuruseoksen voi vaihtaa myös kaurakekseiksi tai mansikkamysliksi.

21.6.2017 14:26
Määrä8 kappaletta
Valmistusaika40 + 180 min

Kauramuruseos:

  • 30 g

    voita

  • 1 rkl

    fariinisokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    isoja kaurahiutaleita

  • ripaus suolaa

Täyte:

  • 2 dl

    vispikermaa

  • 1 dl

    ruokajogurttia

  • 200 g

    appelsiinituorejuustoa

  • 1

    appelsiini

  • 2–3 rkl

    sokeria

Lisäksi:

  • 1 l

    mansikoita

  • 1

    pieni valmis ohut torttupohja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset pehmeään voihin ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Pidä uunissa, kunnes seos saa hieman väriä. Ota pois ja sekoita murumaiseksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi vatkaimella. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Halkaise ja purista toisesta puolikkaasta mehu.

Vatkaa appelsiinituorejuusto ruokajogurtin joukkoon, lisää appelsiinin kuori ja mehu. Mausta myös sokerilla. Yhdistä appelsiiniseoksen joukkoon kermavaahto.

Revi torttupohja noin 5 cm x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi. Laita noin kolmannes paloista lasimaljan pohjalle. Laita sen päälle appelsiiniseosta. Perkaa ja puolita seuraavaksi kerrokseksi mansikoita ja ripottele päälle kauraseosta. Jatka kerroksien tekemistä, kunnes malja on täynnä.

Pistä kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan ennen tarjoilua.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot