Myslipatukat

Itsetehdyt myslipatukat ovat parasta mahdollista matkaevästä.

24.8.2017 15:40
Määrä10 kappaletta
Valmistusaika20 + 120 min
  • 1 dl

    spelttihiutaleita

  • 1½ dl

    kaurahiutaleita

  • 1 dl

    rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

  • 1 dl

    riisimuroja

  • 1 dl

    kuivattuja marjoja tai hedelmiä

  • 2 rkl

    kaakaonibsejä

  • 1 rkl

    ruokosokeria

  • ripaus suolaa

  • ½ dl

    hunajaa

  • 1½ dl

    kookosrasvaa

 

Paahda hiutaleet ja pähkinät kevyesti pannussa. Pyydä vanhemmilta apua lieden käyttöön. Rouhi pähkinät pieniksi paloiksi, jotta patukat pysyvät paremmin kasassa. Kaada seos kulhoon.

Lisää mukaan riisimurot, kuivatut hedelmät tai marjat sekä kaakaonibsit. Murskaa seosta hieman kädellä.

Laita sokeri, suola, hunaja ja kookosrasva kattilaan ja lämmitä, mutta älä kiehauta seosta.

Kaada seos muiden ainesten joukkoon ja sekoita huolellisesti. Laita seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan niin, että syntyy noin 2 cm:n paksuinen kakku. Laita toinen paperi päälle. Aseta kevyt paino paperin päälle. Anna massan kovettua kylmässä.

Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

Vinkki: Säilytä patukat viileässä, jotta ne pysyvät rapeampina.

Resepti: Henri Alén

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot