Maapähkinä­voi-omena­ruudut - Lasten uutiset | HS.fi

Maapähkinä­voi-omena­ruudut

Maapähkinävoi-omenaruudut valmistuvat viidestä aineksesta.

22.9.2017 2:00 | Päivitetty 22.9.2017 2:00
  • 2 dl sileää maapähkinävoita

  • 1¼ dl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia

  • 4 dl kaurahiutaleita

  • 2 omenaa (300 g)

  • 1 dl paistonkestävää omenamarmeladia

Vuoraa 20 senttiä leveä neliön muotoinen vuoka leivinpaperilla. Saat paperin asettumaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat.

Kuumenna maapähkinävoita ja vaaleaa siirappia kattilassa vanhempien avustuksella, kunnes ainekset sekoittuvat ja notkistuvat. Ota pois liedeltä ja kääntele joukkoon kaurahiutaleet.

Painele 4/5 seoksesta sormin leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Kuori omenat ja poista niistä siemen­kodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Voit myös raastaa omenat raastinraudan karkealla terällä.

Sekoita omenakuutiot ja omenamarmeladi keskenään. Tasoita täyte pohjan päälle. Ripottele loput taikinasta päälle epä­tasaiseksi, murumaiseksi kerrokseksi.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jos paistos alkaa tummua pinnalta liikaa, peitä se kevyesti foliolla.

Anna jäähtyä. Leikkaa 12–16 palaksi. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat videot