Valkosuklaalla kuorrutetut keksipallot - Lasten uutiset | HS.fi
Kuvituskuva

Valkosuklaalla kuorrutetut keksipallot

Julkaistu: 15.12.2017 2:00
  • 175 g (13 kpl) kerroskeksejä, esim. Domino

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 400 g valkosuklaata

 

Keksipallot voi koristella keksimurskan sijasta vaikka nonparelleilla. Kuva: Elvi Rista

Ota yksi tai kaksi keksiä erilleen koristelua varten. Murskaa loput keksit kulhossa täytteineen.

Lisää keksimurskan joukkoon tuorejuusto ja sekoita.

Pyörittele seoksesta palloja. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi. Sulata se mikroaaltouunissa niin, että pidät mikroa päällä 10 sekuntia kerrallaan ja sekoitat aina sen jälkeen. Jatka, kunnes suklaa on sulanut.

Dippaa keksipallot suklaasulassa.

Murskaa sivuun laittamasi keksit. Ripottele murut pallojen päälle.

Nosta pallot leivinpaperin päälle laa­keaan rasiaan. Laita rasiaan tiivis kansi. Nosta rasia jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta suklaa kovettuu. Säilytä palloja viileässä sen jälkeenkin.

Vinkki: Koristele pallojen pinta keksimurujen sijaan nonparelleilla, pähkinärouheella tai sulatetulla tummalla suklaalla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa uutisia tästä aiheesta