Siemennäkkäri - Lasten uutiset | HS.fi

Siemennäkkäri

Siemennäkkärin pinnalle sopivat tavallisen levitteen lisäksi myös erilaiset tahnat.

16.3.2018 2:00 | Päivitetty 16.3.2018 2:00
  • 2½ dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 2 dl maissijauhoja

  • ½ dl seesaminsiemeniä

  • (vaaleita tai mustia tai molempia)

  • ½ dl pellavansiemeniä

  • ½ dl auringonkukansiemeniä

  • ½ dl kurpitsansiemeniä

  • ½ dl oliiviöljyä

Leipomiseen:

  • maissijauhoja

 

Mittaa kulhoon vesi ja suola. Sekoita mukaan maissijauhot.

Lisää siemenet, sekoita. Kaada mukaan oliiviöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita leivinpaperin päälle hieman maissijauhoja ja levitä taikina paperille. Ripottele taikinan päälle hieman maissijauhoja. Aseta päälle toinen leivinpaperi ja kauli taikina ohueksi tasaiseksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen leivinpaperi.

Nosta siemennäkkäri varovasti leivinpaperin kanssa pellille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 10–15 minuuttia, eli siihen asti, kunnes siemennäkkäri on rapeaa ja sen pinta on saanut jo hieman ruskeaa väriä.

Vinkki: Tämä siemennäkkäri on ­gluteeniton.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat videot