Hatsapuri - Lasten uutiset | HS.fi

Hatsapuri

Georgialaisesta hatsapurista tunnetaan sekä suljettu että tässä oleva avoversio.

13.4.2018 2:00 | Päivitetty 13.4.2018 2:00
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja

  • 1 ps kuivahiivaa

  • 2 tl sokeria

  • 1 ½ tl suolaa

  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

  • 2 dl maitoa

  • 1 ½ dl vettä

  • rypsi- tai oliiviöljyä voiteluun

Täyte:

  • 4 dl mozzarella-emmentaljuustoraastetta

  • 200 g fetajuustoa

  • 4 kananmunaa

Valmista taikina. Mittaa jauhot kulhoon. Lisää kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy.

Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon ja sekoita. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Jätä kohoamaan 1 ½ tunniksi.

Ota kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa taikinaa hetki. Jaa taikina neljään palaan. Kaulitse palat ovaalin muotoisiksi ohuiksi leiviksi ja siirrä ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Rullaa palojen reunoja keskelle päin, jotta saat veneen muotoisen leivän.

Sekoita kulhossa juustoraaste ja kuutioitu fetajuusto. Jaa täyte veneiden keskelle. Voitele leipien reunat öljyllä. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota pelti uunista ja muotoile lusikalla leipien keskelle kolo. Riko kuhunkin syvennykseen kananmuna niin, että keltuainen säilyy ehjänä. Jatka paistamista vielä 6–7 minuuttia, kunnes valkuainen on lähes hyytynyt, mutta keltuainen on vielä sisältä juoksevaa. Ota uunista ja anna jälkikypsyä parin minuutin ajan. Tarjoa heti.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat videot