Huhuu, mikä dippi! - Lasten uutiset | HS.fi

Huhuu, mikä dippi!

Pöllödippi on helppo tehdä: dippikastikekupit silmiksi, hedelmäpaloista lintu.

9.8.2018 13:54 | Päivitetty 9.8.2018 13:54
  • 1–2 banaania

  • 2 nektariinia

  • 1 rs viinirypäleitä

  • 1–2 dl mansikoita tai mustikoita

  • 1 tl sitruunankuorta

  • 1 rkl sitruunamehua

  • ¾ dl vispikermaa

  • 75 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 3 rkl tomusokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

Tee ensin dippikastike. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuoren keltaista osaa, kunnes sinulla on 1 tl kuoriraastetta. Purista sitruunamehua talteen 1 rkl.

Mittaa kerma kulhoon. Vaahdota kermaa hetki niin, että se on löysää vaahtoa. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori ja sitruunamehu. Vatkaa tasaiseksi.

Kuori banaani ja viipaloi se. Pirskottele päälle hieman sitruunamehua, jotta banaanin palat eivät tummu.

Huuhtele nektariinit ja viinirypäleet. Leikkaa nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja irrottele viinirypäleet tertusta. Täytä kaksi pientä kuppia dippikastikkeella. Muotoile hedelmistä ja marjoista kuppien ympärille pöllö. Ota esille cocktailtikkuja, joiden avulla hedelmiä ja marjoja on helppo dippailla kastikkeeseen.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat videot