Mustikka­muffinit

Mustikkamuffinit on helppo tehdä.

17.8.2018 2:00
Määrä16-20 kappaletta
Valmistusaika50 min
  • 150 g

    voita

  • 200 g

    rahkaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 3½ dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 3 tl

    vaniljasokeria

  • ½ tl

    kardemummaa

  • 4 dl

    mustikoita

­Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Sulata voi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Jätä voisula hetkeksi jäähtymään.

Sekoita isossa kulhossa rahka, sokeri ja kananmunat yhteen.

Ota toinen kulho esiin ja sekoita siinä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma sekaisin.

Kaada voisula rahkaseokseen, sekoita. Lisää joukkoon myös jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi. (Älä sekoita kauan, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.)

Lisää joukkoon mustikat ja sekoita vielä.

Jaa paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Jos teet pienehköjä, taikinasta tulee noin 20 muffinia. Isoja tulee noin 16 kappaletta. Lusikoi taikina vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa.

Paista muffineja, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea eli noin 25–35 minuuttia.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot