Suolakinuski­marengit - Lasten uutiset | HS.fi

Suolakinuski­marengit

Paksuhko kinuskikastike sopii marenkeihin parhaiten.

30.11.2018 2:00 | Päivitetty 30.11.2018 2:00

Marengit:

  • 3 huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista

  • 1½ dl sokeria

  • 2 tl maissitärkkelystä (esim. Maizena)

  • 1 tl viinietikkaa

Lisäksi:

  • ¾ dl kinuskikastiketta

  • ¼ tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 125-asteiseksi. Aseta leivinpaperi pellille. Sekoita suola kinuskikastikkeeseen pienessä kulhossa.

Erottele kananmunista valkuaiset isoon kulhoon. Muista, että kulhon ja vatkaimien täytyy olla täysin puhtaita ja kuivia, jotta valkuaisvaahto onnistuu. Valkuaisten joukkoon ei myöskään saa mennä edes pisaraa keltuaista.

Vatkaa valkuaisia, kunnes ne vaahtoutuvat. Lisää sitten sokeria vähitellen ja samalla vatkaten. Lisää sokerin jälkeen maissitärkkelys ja viinietikka. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on valkoista ja kiiltävää ja pintaan jää huippuja, kun vatkainta nostaa.

Valuta marengin päälle kinuskikastike. Sekoita vain yhdellä lusikan kuopaisulla.

Nostele marenki-kinuskiseosta keoiksi (8–10 kpl) pellille kahden lusikan avulla. Laita pelti uuniin ja kypsennä, kunnes ma­rengit ovat kuivia ja keveitä. Se vie noin kaksi tuntia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat videot