Kananmunatortilla - Lasten uutiset | HS.fi

Kananmunatortilla

Kananmuna paistetaan uunissa tortilla letun päälle.

11.1.2019 2:00

1 annos

valmistusaika 20 min

  • 1

    tortillalettu

  • 2 rkl

    valmista tomaattikastiketta

  • 1–3

    kirsikkatomaattia

  • pala punasipulia

  • pala säilöttyä paprikaa tai muuta makuun sopivaa täytettä (vaikka kinkkua)

  • 1

    pieni kananmuna

  • suolaa, mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Aseta tortillalettu leivinpaperin päälle pellille. Levitä letun pintaan tomaattikastike lähes reunoja myöten.

Puolita kirsikkatomaatit, kuori puna­sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pilko paprika tai kinkku. Levitä täytteet letun reunoille niin, että ikään kuin rajaat keskelle tyhjän alueen munaa varten. Riko kananmuna täytteiden keskelle.

Nosta pelti uuniin ja kypsennä siihen asti kun kananmunan valkuainen hyytyy eli 10–12 minuuttia. Keltuainen saa jäädä juoksevaksi. Varo, ettet kypsennä liikaa, jotta lettu ei kärähdä. Mausta valmis ruoka suolalla ja mustapippurilla. Syö heti.

Vinkki: Jos sinulla ei ole tomaattikastiketta, sekoita kulhossa lusikallinen tomaattipyreetä ja lusikallinen ketsuppia keskenään. Mausta halutessasi oreganolla.

Luetuimmat

Uusimmat videot