Mysli - Lasten uutiset | HS.fi

Mysli

Mysliä voi syödä vaikka jogurtin päällä.

2.5.2019 14:06 | Päivitetty 2.5.2019 14:06

noin 8 dl

valmistusaika 50 min

  • 5 dl isoja kaurahiutaleita

  • 1½ dl kurpitsansiemeniä tai pähkinöitä tai manteleita (tai kaikkia sekaisin)

  • 1 kananmunan valkuainen

  • ½ dl vaahterasiirappia

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • ½ tl kanelia

  • ¼ tl kardemummaa

  • ½ tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljasokeria

  • 1 dl kuivattuja marjoja tai rusinoita

Sekoita kaurahiutaleet ja siemen-pähkinäsekoitus yhteen isossa kulhossa.

Sekoita pienessä kulhossa yhteen val­kuainen, vaahterasiirappi, öljy, kaneli, kardemumma ja vanilja.

Kaada pienen kulhon mausteliemi hiutalekulhoon ja sekoita hyvin.

Aseta leivinpaperi pellille ja levitä seos leivinpaperille. Seos saa jäädä pieniin kasoihin, sillä uunissa yhteen paistuvat ”paakut” tuovat mysliin kivaa rakennetta.

Nosta pelti 150-asteiseen uuniin. Pidä noin 30 minuuttia eli siihen asti kun pinta saa paahtunutta väriä. (Ota pelti paiston keskivaiheilla uunista hetkeksi pois ja kääntele seosta lastalla, jotta mysli paahtuu hyvin.)

Anna jäähtyä pellillä. Sekoita joukkoon kuivatut marjat tai rusinat. Säilytä mysli tiiviissä rasiassa.

Luetuimmat

Uusimmat videot