Välipalapatukat - Lasten uutiset | HS.fi

Välipalapatukat

Patukat säilyvät jääkaapissa noin kaksi viikkoa.

­

27.9.2019 2:00 | Päivitetty 27.9.2019 2:00

16 kpl

valmistusaika 1 t 30 min

  • 1½ dl kotimaista kvinoaa

  • 1 dl pekaani- tai cashewpähkinöitä

  • 1 dl manteleita

  • 4½ dl kaurahiutaleita

  • 1 dl auringonkukansiemeniä

  • 2 hyvin kypsää banaania

  • 1 dl hunajaa tai vaahterasiirappia

  • ¾ dl neitsytkookosöljyä juoksevana tai rypsiöljyä

  • 1 dl kuivattuja karpaloita tai mustikoita

  • ½ tl hiutalesuolaa

  • (ripaus vaniljajauhetta ja/tai muita mausteita, esimerkiksi kanelia, kardemummaa, inkivääriä)

Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle lämmintä vettä. Kaada siivilään ja valuta. Rouhi pähkinöitä ja manteleita veitsellä.

Mittaa leivinpaperilla vuoratulle pellille hyvin valutettu kvinoa, rouhitut pähkinät ja mantelit, kaurahiutaleet ja auringon­kukansiemenet. Paahda 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kevyesti paahtuneet. Sekoittele seosta kerran paahtamisen puolivälissä.

Kuori sillä välin banaanit ja paloittele ne kulhoon. Muussaa banaanipalat haarukalla. Lisää hunaja tai vaahterasiirappi ja öljy. Lisää paahtunut kauraseos banaaniseokseen. Lisää myös kuivatut karpalot ja suola (sekä vaniljajauhe). Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa noin 24 x 24 cm:n vuoka leivinpaperilla. Tasoita seos vuokaan. Paahda 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Anna jäähtyä ainakin 30 minuuttia ­vuoassa. Nosta paperin avulla laudalle ja leikkaa patukoiksi ohutteräisellä veitsellä.

Resepti: Laura Kaapro

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat videot