8 kpl
valmistusaika noin 30 min
8 pyöreää piparkakkua
8 Vihreä kuula -marmeladin puolikasta tai muuta puolipallon muotoista karkkia
valkoista sokerikuorrutetta (kaupan valmis tuubissa oleva kuorrute käy hyvin)
erivärisiä pyöreitä ja pitkulaisia nonparelleja tai pieniä karkkeja lumiukon silmiksi, suuksi, nenäksi, käsiksi ja napeiksi
■ Aseta marmeladin puolikas piparkakulle. Valuta marmeladin päälle sokerikuorrutetta niin, että kuorrute peittää marmeladin ja valuu myös piparkakulle.
■ Asettele lumiukolle heti silmät, nenä (leikkaa vaikka suikale oranssista karkista), suu, kädet ja napit.
■ Anna kuorrutteen jähmettyä.
Vinkki: Pyöreät piparkakut on helppo tehdä kaupan valmiista piparkakkutaikinasta. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja tee siitä pyöreitä piparkakkuja käyttämällä muottina vaikka juomalasia. Paina juomalasin reunalla pyörylöitä ja paista ne uunissa kypsiksi taikinapakkauksen ohjeiden mukaan.