Täytetyt tomaatit

Ison tomaatin täytteenä on pehmeä mozzarellapallo.

10.1.2020 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min

  • 4 isoa pihvitomaattia

  • 4 (à 125 g) mozzarellapalloa

  • oliiviöljyä

  • mustapippuria, suolaa

  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

  • muutama lehti tuoretta basilikaa

  Lisäksi:

  • hyvää rapeakuorista leipää

Pese pihvitomaatit. Leikkaa tomaateista viipale pois kannan kohdalta. Kaavi siemenet pois. Taputtele tomaatit sisältä kuivaksi talouspaperilla. Nosta jokaisen tomaatin sisälle mozzarellapallo.

Aseta tomaatit leivinpaperipalan päälle uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Laita jokaisen tomaatin päälle ilmakuivattu kinkkuviipale. Aseta uunivuokaan myös tomaateista leikatut kantaviipaleet.

Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 8–10 minuuttia, kunnes juusto on pehmennyt ja kinkku rapeutunut.

Viimeistele tomaatit basilikan lehdillä ja ripottele pinnalle vielä mustapippuria. Syö tuoreen leivän kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Luetuimmat

Uusimmat videot