4 annosta
valmistusaika 20 min
4 isoa pihvitomaattia
4 (à 125 g) mozzarellapalloa
oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
muutama lehti tuoretta basilikaa
Lisäksi:
hyvää rapeakuorista leipää
■ Pese pihvitomaatit. Leikkaa tomaateista viipale pois kannan kohdalta. Kaavi siemenet pois. Taputtele tomaatit sisältä kuivaksi talouspaperilla. Nosta jokaisen tomaatin sisälle mozzarellapallo.
■ Aseta tomaatit leivinpaperipalan päälle uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
■ Laita jokaisen tomaatin päälle ilmakuivattu kinkkuviipale. Aseta uunivuokaan myös tomaateista leikatut kantaviipaleet.
■ Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 8–10 minuuttia, kunnes juusto on pehmennyt ja kinkku rapeutunut.
■ Viimeistele tomaatit basilikan lehdillä ja ripottele pinnalle vielä mustapippuria. Syö tuoreen leivän kanssa.
Resepti: Suvi Rüster