Luisteluvalmentaja sai kilpailukiellon kiusaamisen takia – Kiira Korpi toivoo, että asiaan puututtaisiin tiukemmin - Lasten uutiset | HS.fi
Kuvituskuva
Lasten uutiset

Luisteluvalmentaja sai kilpailukiellon kiusaamisen takia – Kiira Korpi toivoo, että asiaan puututtaisiin tiukemmin

Myös entinen huipputaitoluistelija Kiira Korpi on kommentoinut lajin parissa tapahtuvaa kiusaamista.

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi on aiemminkin vaatinut muutoksia taitoluistelun valmennukseen. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Julkaistu: 24.1. 2:00

Viime päivinä Suomessa on puhuttu paljon urheiluharrastusten parissa tapahtuvasta kiusaamisesta. Keskustelu alkoi, kun helsinkiläisen luisteluseuran valmentaja sai kilpailukiellon, koska hänen väitetään kiusanneen joukkueensa jäseniä ja yllyttäneen heitä kiusaamaan toisiaan. Valmentaja on kiistänyt kiusaamisen.

Urheilussa voidaan välillä keskittyä liikaa kilpailuun, jolloin liikuntaharrastuksen ilo ja hauskuus unohtuvat ja laji otetaan liian vakavasti. Mannerheimin lastensuojeluliitto teki kaksi vuotta sitten kyselyn, jonka mukaan joukkue­lajeissa kiusaaminen oli hieman yleisempää kuin yksilölajeissa. Kyselyn mukaan noin joka kymmenes on kokenut kiusaamista harrastusryhmässään.

Entinen huipputaitoluistelija Kiira Korpi kommentoi asiaa julkaisemallaan videolla ja toivoi, että kiusaamiseen puututtaisiin tiukemmin. Hän on aiemminkin tuonut esiin taitoluistelun parissa tapahtuvaa asiatonta käytöstä.

”Vaikka nämä tarinat tuntuvat hurjilta, tämä on askel eteenpäin, että näistä voidaan puhua”, Kiira Korpi sanoo.

Kiusaaminen voi heikentää itsetuntoa ja saattaa vaikuttaa ikävästi sekä harrastukseen että muuhun elämään. Jos si­nusta tuntuu, että sinua tai joukkue­kaveriasi kohdellaan ikävästi, on hyvä kertoa asiasta jollekin aikuiselle.