HS:n Lasten uutiset aloittaa erikoislähetykset verkossa ja televisiossa joka arkipäivä - Lasten uutiset | HS.fi
Kuvituskuva
Lasten uutiset|Lasten uutiset

HS:n Lasten uutiset aloittaa erikoislähetykset verkossa ja televisiossa joka arkipäivä

Koululaisten tiedontarve on nyt suurempaa kuin koskaan aiemmin, kertoo Lasten uutisten tuottaja Fanny Fröman.

Fanny Frömanin juontama Lasten uutiset ilmestyy nyt joka arkipäivä keskiviikosta alkaen.

Fanny Frömanin juontama Lasten uutiset ilmestyy nyt joka arkipäivä keskiviikosta alkaen. Kuva: Samuli Pulkkinen / Sanoma

Julkaistu: 24.3. 17:00

Helsingin Sanomien Lasten uutiset aloittaa etäkoululaisille suunnatut päivittäiset televisiolähetykset.

”Koululaisten tiedontarve on nyt suurempaa kuin koskaan aiemmin. Sillä aikaa kun koulut ovat kiinni, me kerromme heille lasten kielellä, mitä maailmassa tapahtuu”, kertoo Lasten uutisten tuottaja Fanny Fröman.

Fanny Fröman juontaa tuttuun tapaan myös uudet päivittäin ilmestyvät erikoislähetykset.

Uutislähetysten on tarkoitus palvella paitsi lapsia ja perheitä myös etäopetusta antavia alakoulun opettajia. Monissa kouluissa onkin ollut tapana katsoa luokan kanssa yhdessä Lasten uutisten perjantain uutislähetys.

Erikoislähetykset esitetään HS.fi:ssä sekä televisiossa Nelosella arki-iltapäivisin noin kello 16.45 keskiviikosta alkaen. Uutislähetykset kestävät noin viisi minuuttia ja niiden tarkoitus on antaa informaatiota lapsille koronaviruksesta ja Suomen poikkeustilasta heitä kiinnostavalla tavalla.

Lähetyksissä on tarjolla esimerkiksi koululaisten etäopiskeluvinkkejä tai tietoiskuja päivän polttavimpiin kysymyksiin.

Ensimmäisessä erikoislähetyksessä keskiviikkona nähdään muun muassa 9-vuotias Konrad Nyberg, joka opettaa lapsille kuinka jongleerataan kolmella pallolla. Aiheet vaihtelevat päivittäin kevyestä vakavaan.

"Elämme kaikki nyt erilaista arkea, mutta haluamme silti olla mukana lasten elämässä ja tarjota heille ajantasaista tietoa sekä kivaa ajanvietettä", Fröman sanoo.

Lasten uutiset löytyvät osoitteesta HS.fi/lastenuutiset. Kaikki Lasten uutisten uutisvideot ovat vapaasti katsottavissa myös Ruudussa ja Youtubessa, mistä ne voi esimerkiksi upottaa sähköisiin oppimateriaaleihin.

Toimitus haluaa mielellään myös kuulla, millaisia aiheita Lasten uutisten toivotaan käsittelevän tällä hetkellä. Toiveita ja ehdotuksia voi laittaa sähköpostitse osoitteeseen lastenuutiset@hs.fi

Katso tästä viime perjantaina julkaistu Lasten uutisten koronavirusta käsittelevä erikoislähetys:

Seuraa uutisia tästä aiheesta