4 annosta
valmistusaika 20 min + jäädytys 30 min
Pähkinä-hunajakastike:
1 dl pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 rkl hunajaa
½ dl kermaa
Jogurttipehmis:
200 g kreikkalaista jogurttia
½ l vaniljajäätelöä
■ Valmista ensin kastike. Rouhi pähkinät leikkuulaudan päällä veitsellä pieniksi.
■ Sulata voi kattilassa ja laita pähkinät kattilaan. Sekoittele pähkinöitä voissa, kunnes pähkinät alkavat tuoksua paahtuneilta. Lisää hunaja ja kerma, sekoita. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta kattila sitten pois levyltä.
■ Paloittele vaniljajäätelö ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti. Vatkaa sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
■ Laita kulho pakkaseen. Sekoita 15 minuutin jälkeen. Anna jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia. Siirrä pursotinpussiin tai lusikoi suoraan tarjoiluastioihin. Tarjoa pehmis pähkinäkastikkeen kanssa.
Resepti: Riikka Väliahde