Jogurttipehmis ja pähkinäkastike - Lasten uutiset | HS.fi

Jogurttipehmis ja pähkinäkastike

Herkullinen jogurttipehmis syntyy kreikkalaisesta jogurtista.

Kaada jäähtynyttä pähkinäkastiketta pehmiksen päälle. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Julkaistu: 24.4. 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min + jäädytys 30 min

Pähkinä-hunajakastike:

  • 1 dl pekaanipähkinöitä

  • 50 g voita

  • 2 rkl hunajaa

  • ½ dl kermaa

Jogurttipehmis:

  • 200 g kreikkalaista jogurttia

  • ½ l vaniljajäätelöä

Valmista ensin kastike. Rouhi pähkinät leikkuulaudan päällä veitsellä pieniksi.

Sulata voi kattilassa ja laita pähkinät kattilaan. Sekoittele pähkinöitä voissa, kunnes pähkinät alkavat tuoksua paahtuneilta. Lisää hunaja ja kerma, sekoita. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta kattila sitten pois levyltä.

Paloittele vaniljajäätelö ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti. Vatkaa sähkövatkaimella hyvin sekaisin.

Laita kulho pakkaseen. Sekoita 15 minuutin jälkeen. Anna jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia. Siirrä pursotinpussiin tai lusikoi suoraan tarjoiluastioihin. Tarjoa pehmis pähkinäkastikkeen kanssa.

Resepti: Riikka Väliahde

Luetuimmat

Uusimmat videot