Suomessa aletaan purkaa koronaviruksen takia käyttöön otettuja rajoituksia - Lasten uutiset | HS.fi

Suomessa aletaan purkaa koronaviruksen takia käyttöön otettuja rajoituksia

Suomen asioista päättävä hallitus kertoi eilen, että rajoitusten purkaminen voidaan nyt aloittaa.

Hallituksen tiedotustilaisuudessa puhui muun muassa pääministeri Sanna Marin, jonka tehtävä on johtaa Suomen asioista päättävää hallitusta.

5.5.2020 11:47

Suomen asioista päättävä hallitus piti maanantai-iltana tärkeän tiedotustilaisuuden, jossa hallitus kertoi rajoitusten purkamisesta. Rajoitukset otettiin käyttöön maaliskuun puolivälissä, jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin hidastaa.

Nyt taudin leviäminen näyttää hidastuneen niin hyvin, että rajoitteita voidaan purkaa. Esimerkiksi tällä hetkellä julkisissa tapahtumissa saa kokoontua korkeintaan kymmenen ihmistä, mutta 1. kesäkuuta alkaen raja nousee 50 ihmiseen.

Tämä tarkoittaa, että muun muassa ravintolat, kirjastot, museot, teatterit ja urheilutilat saavat avata ovensa kesäkuussa tietyin poikkeusjärjestelyin.

Uudenlaisen koronaviruksen aiheuttama tauti leviää silti edelleen Suomessa, joten turvavälejä ja muita suosituksia pitää edelleen noudattaa. Yli 70-vuotiaiden tulee myös jatkossakin välttää muiden ihmisten tapaamista. Jos tauti lähtee taas leviämään nopeammin, rajoitteita voidaan ottaa takaisin käyttöön.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot