Kesäkuvioita - Lasten uutiset | HS.fi
Lasten uutiset|Ankkanurkka

Kesäkuvioita

Kun Suomen koululaisille kohta koittaa loma, kesälaitumille kirmaavat myös Ankanpään alakoululaiset.

Mikiltä riippumatossa loikoilu ei suju yhtä ammattimaisesti kuin Akulta.

Julkaistu: 29.5. 2:00

Tupun, Hupun ja Lupun sekä Leenun, Liinun ja Tiinun kesä kuluu enimmäkseen ulkoillessa. Taattu loma-ajan merkki Ankkalinnassa ovat silmänkantamattomiin ulottuvat autoletkat, kun kaikki pyrkivät samaan aikaan ulos paahteisesta kaupungista.

Italiassa tehdyissä tarinoissa suunnataan sikäläiseen tapaan joko meren ääreen tai vuorille, jonnekin, missä on mahdollisuus vilvoitteluun.

Usein Aku ja Iines myös lähettävät ankkalapset Mummon luo. Siellä kolmoset osallistuvat maatilan töihin, ja palkkana on aina yhtä herkullista Mummon omenapiirasta.

Minni taas vie Titin ja Tytin toisinaan Mielikki-tätinsä luo. Hänenkin omenapiirakkansa on suussa sulavaa.

Iso osa lasten lomasta vietetään kuitenkin ihan kotikulmilla, ja silloin ruokalistalla on tolkuttomasti kesän ykkösherkkua, jäätelöä.

Lapsille on tarjolla myös kesäleirejä. Mortti ja Vertti ovat osallistuneet seikkailuleirille, Titti ja Tytti Minnin mukana urheiluleirille ja sudenpennut ja peukaloiset tietysti partioleireille. Tupu, Hupu ja Lupu suuntasivat kerran Akun päätöksestä myös Rähmä Luihiston huokealle Karkaisuleirille, joka oli syystäkin halpa.

Ankkamaailmassa kun liikutaan, kesään kuuluu väistämättä myös fantastisia elementtejä. Ankanpojat ovat reissuillaan kohdanneet esimerkiksi käveleviä kallionlohkareita ja siirtyneet toiseen ulottuvuuteen taikaportaalin läpi.

Entä työmyyrien lomailu sitten? Mikki harvemmin ottaa rennosti, ja jos hän yrittääkin, ystävät ovat eri mieltä. He kiskovat poloisen mukaansa ties mihin aktiviteetteihin – eikä Mikki kiltteyttään tohdi kieltäytyä. Yleensä Mikin lomareissutkin muuttuvat työkeikoiksi, kun kohteessa tapahtuu jokin siimahännän mielenkiintoa kutkuttava rikos.

Kuten koira ei pääse karvoistaan, eivät työlleen omistautuneet tyypitkään hevillä hellitä intohimostaan, oli loma eli ei. Niinpä Pellelle on yhtä tuskaa, kun Taavi raahaa hänet aurinkorannalle vain lekottelemaan, ja keksintöjä syntyy joka käänteessä. Roope-sedän lomapuuhista taas ei koskaan ole rahanteko kaukana. Loma-aikakin tietää toisille tienestejä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat

Uusimmat videot