Risto Räppääjä kohtaa Mielensäpahoittajan uudessa sarjassa

Sarja kertoo epätodennäköisestä ystävyydestä ja siinä päivitellään niin maailmanmenoa kuin puhelintakin.

7.10.2020 9:12

Eri ikäiset ihmiset voivat opettaa toisilleen asioita.

Tämä totuus käy ilmi, kun kaksi suomalaista valkokankaan hahmoa kohtaavat toisensa mökkiympäristössä. Risto Räppääjä tapaa Mielensäpahoittajan on uusi sarja, jossa Silmu Ståhlbergin, 13, esittämä Risto Räppääjä kohtaa itselleen mökin ostaneen vanha herra Mielensäpahoittajan, jota näyttelee Heikki Kinnunen.

Risto on tullut mökkilomalle ja huomaa soudellessaan Mielensäpahoittajan pötköttelemässä vastaostetun mökkinsä pihalla. Risto soutaa rantaan ja kohtaamisesta alkaa epätodennäköinen ystävyyssuhde, jonka aikana päivitellään sekä puhelinta että maailmanmenoa ja puhutaan ystävyydestä, elämästä ja kuolemasta.

Oppia ikä kaikki

Sekä Ristolta että Mielensäpahoittajalta puuttuu mökkiympäristöstä kaveri. Yli 80-vuotias papparainen ja 11-vuotias löytävät toisensa, kun Risto soutaa Mielensäpahoittajan mökkirantaan. Alkukankeuden jälkeen juttu luistaa hyvin ja Risto soutaa paikan päälle useampana päivänä auttelemaan erilaisissa mökkihommissa.

Mitä Risto Räppääjä voi oppia Mielensäpahoittajalta?

”Risto oppi mökkihommia. Puiden halkomista, talon ja perunakellarin tekemistä”, Silmu kertoo.

Entä mitä Mielensäpahoittaja voi oppia Ristolta?

”Nykyajan asioita. Räppäämistä, rummuttamista ja kännykän käyttöä ja muita teknisiä asioita.”

Käytännön juttujen lisäksi parivaljakko ehtii viikon aikana jutella yksinäisyydestä, perheestä, naapureista, töistä, tytöistä, haaveista, liito-oravista ja luopumisen vaikeudesta.

”Kyllä lapset osaavat kuunnella vanhempia, vaikka osa asioista saattaa mennä ohi”, Silmu pohtii.

”Välillä vanhemmat eivät jaksa kuunnella. Jos vaikka yritän auttaa äitiä kännykän käytössä, se ei välttämättä jaksa kuunnella.”

Kahdeksanosainen sarja

Risto Räppääjä tapaa Mielensäpahoittajan on kahdeksanosainen sarja, joka koostuu 10-minuuttisista jaksoista. Sen ovat käsikirjoittaneet ohjaaja Jonni Ahon kanssa yhdessä Risto Räppääjä -kirjasarjan kehittäjät Sinikka ja Tiina Nopola sekä Mielensäpahoittajan keksinyt Tuomas Kyrö.

Silmu kertoo, kuinka Risto Räppääjän roolin näyttelemisessä parasta on ollut tavata uusia ihmisiä ja saada uusia kokemuksia. Vanhemmilta näyttelijöiltä oppii paljon ja uuden sarjan kuvauksista tarttui myös muuta käytännön oppia: Silmu oppi soutamaan. Myös koko sarjan perusajatus on tarttunut mieleen.

”Sarjan pointti on että kaikenlaiset ja kaikenikäiset ihmiset voivat saada uusia ystäviä.”

Kaikki sarjan jaksot ovat katsottavissa verkkosivuillamme tästä linkistä sekä Youtube-tilillämme ja Ruudussa. Sarjan rahoittaja on Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot