Treenivinkkejä suoraan Huuhkajilta - Lasten uutiset | HS.fi

Treenivinkkejä suoraan Huuhkajilta

Huuhkajien pelaajat kertovat, miten kisakesästä otetaan ilo irti sekä katsomossa että kentällä.

Huuhkajat antavat kiitoksensa kannattajilleen Turussa Liechtensteinia vastaan voitetun ottelun jälkeen.

9.6. 2:00

Kuka olisi parempi antamaan treenivinkkejä mökki- ja pihakenttien maradonille ja pikku-pukeille kuin Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajat? Ota nämä Huuhkajien treenivinkit haltuun EM-kisakesän kunniaksi, niin sinustakin voi tulla huippupelaaja.

Videoilla pelaajat kertovat Huuhkajien valmistautumisesta kisoihin ja joukkueen poikkeuksellisesta joukkuehengestä.

Tim Sparvin treenivinkki: Isän syöttöseinä

”Treenaaminen riippuu siitä, oletko yksin vai kavereiden kanssa. Kavereiden kanssa pelattiin aina kolme vastaan kolme tai neljä vastaan neljä. Joku meni maalivahdiksi, ja me heitimme keskityksiä ja yritimme tehdä hienoja saksipotkumaaleja.

Meillä kotona länsirannikolla Oravaisissa isä rakensi syöttöseinän. Siinä hioimme syöttöpeliäni: koko ajan syöttöä seinää vastaan ja käännöksiä pallon kanssa.

Jos yrität päästä eteenpäin ja kehittyä, seinän kanssa voit tehdä mitä vaan kuten erilaisia käännöksiä ja antaa ulko- tai sisäsyrjäsyöttöjä. Seinä on melkein kuin kaverisi.”

Jere Urosen treenivinkki: ”Tee, mitä tykkäät”

”Olin koko nuoruuteni aamusta iltaan potkimassa, aina kun säät sallivat kesäisin. Varsinkin pienempänä, ennen kuin aloitin voimaharjoittelut ja muun tosissaan treenaamisen, menin aina sen mukaan, mitä pidin hauskana.

MInulle se on aina ollut potkiminen. Pitkää potkua, vapareita... Yritin rikkoa omia ennätyksiä. Potkin maaliin, jos sain maalivahdin.

Olen aina ollut potkimisfani, enkä ole koskaan tykännyt pomputtelusta. Olin tosi huono siinä, ja sitten kun minusta tuli hyvä, en enää jaksanut laskea pomppuja.

Jotta rakkaus ja palo säilyy, koitan aina tehdä asioita, joista nautin eniten.

Olin aluksi aivan umpivasuri. Aloin 11–12-vuotiaana miettiä, miksi potkin pelkällä vasurilla koko ajan? Siitä lähti itsensä haastaminen, että pitää saada toinenkin jalka toimimaan. Sitten potkin pelkällä oikealla.”

Joona Toivion treenivinkki: ”Pidä pallo mukana”

”Pallo on hyvä olla mukana mahdollisimman paljon. Sitä kun kuljettaa mukana, mielellään jaloilla, niin kyllä se kosketus kehittyy koko ajan ja suhde palloon paranee.

Junnuna hauskinta oli ihan vaan pelaaminen. Pelistä syntyvä into ja intohimo. Sitä se on isolta osin edelleen.

Nuorena futis vaatii pitkäjänteisyyttä ja itsekuria. Et voi olla kaiken maailman juhlissa aina mukana. Pitää jaksaa tehdä töitä. Minulle futiksen pelaaminen ei ole kyllä oikein koskaan tuntunut työn teolta, vaan intohimolta.”

Nikolai Alhon treenivinkki: ”Perusasiat kuntoon”

”Nuorena en ollut hyvä taitokisoissa. Olin hyvä niissä asioissa, jotka oikeasti liittyvät jalkapalloon, kuten ensimmäinen kosketus, sisäsyrjäsyötöt ja kaikki muut potkutekniikat. Niitä oikeasti tarvitset jalkapalloilijana.

Pomputtelut ja erilaiset kikat ovat totta kai hienoja. Totta kai minäkin tykkään katsoa, kun Mbappe tai Neymar tekevät kaikennäköistä. Kun se onnistuu, se on hienoa, mutta se ei ole välttämätöntä. Ei kaikkien tarvitse osata sitä.

Perusasiat. Oikea potkutekniikka ja ensimmäinen kosketus, jos niitä jaksaa treenata, se auttaa tosi paljon.

Joukkuetreenit ovat jotain, mutta se ei riitä. Pelkkä pallon kanssa oleminen kehittää, jos tekee joka päivä ekstraa. Tärkeintä on, että se on hauskaa. Kun tunteja tulee tarpeeksi, kyllä se kehittää.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot