Hallituksen viesti lapsille Ukrainan tilanteesta: ”Voitte käydä rauhassa päiväkodissa, koulussa ja harrastuksissa”

Suomen hallitus piti maanantaina tiedotustilaisuuden Ukrainan tilanteesta. Lasten uutiset kysyi, mitä hallitus haluaisi sanoa lapsille.

28.2. 20:11

Suomen asioista päättävä hallitus järjesti maanantaina tiedotustilaisuuden Ukrainaan annettavasta avusta ja Euroopan unionin toimista Ukrainan auttamiseksi. Itä-Euroopassa sijaitseva Ukraina on ollut viime torstaista lähtien Venäjän hyökkäyksen alla.

Tilaisuudessa paikan päällä olivat pääministeri Sanna Marin (sd), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk). He kertoivat, että Suomi on päättänyt viedä aseellista tukea Ukrainaan.

Tämä tarkoittaa, että Suomi lähettää yhdessä monien muiden Euroopan maiden kanssa aseita ja muita sodassa tarvittavia tarvikkeita Ukrainan armeijalle.

Pääministeri sanoi päätöksen olevan historiallinen.

Lasten uutiset kysyi tiedotustilaisuudessa, millaisen viestin Suomen hallitus haluaa antaa lapsille: pitääkö heidän olla huolissaan?

”Ymmärrämme, että niin lapsia kuin aikuisia huolestuttaa. Tässä tilanteessa Suomeen ei kohdistu uhkaa. Voitte käydä rauhassa päiväkodissa, koulussa ja harrastuksissa. Tärkeää on juuri se, että jatkatte elämäänne normaalilla tavalla, vietätte aikaa läheisten ja ystävien kanssa”, pääministeri Sanna Marin vastasi.

Hän painotti, että hallitus tekee nyt kaikkensa auttaakseen Ukrainaa ja ukrainalaisia.

”Suomi pyrkii yhdessä muiden kanssa siihen, että sota loppuu mahdollisimman pian”, puolustusministeri Antti Kaikkonen lisäsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Uusimmat videot