Sannan piirustuskoulu: Kehitellään sarjakuvahahmoja

Pienillä muutoksilla saat piirrettyä täysin erilaisia hahmoja.

Humorististen hahmojen salaisuus piilee muotojen ja mittasuhteiden liioittelussa ja vääristelyssä. Opi tekniikka, jolla voit luoda joukon hullunkurisia ihmishahmoja. Varaa pinkka paperia ja kokeile erilaisten vartaloiden, päiden ja raajojen yhdistelemistä. Hassuimmat hahmot syntyvät juuri yllättävimmistä yhdistelmistä.

Tämän artikkelin esimerkkikuvien kautta opit helposti piirtämään itse erilaisia hahmoja. Voit myös klikata kuvaa ja selata esimerkkikuvia yksi kerrallaan.

Hahmon kehittely kannattaa aloittaa vartalosta. Piirrä neljä erilaista vartaloa: makkara, kolmio, suppilo ja pallo.

Piirrä jokaisen vartalon alle samanlaiset jalat.

Piirrä jokaiselle tyypille samanlaiset kädet. Huomaatko, miten jokaisella hahmolla on erilainen luonne, vaikka vain vartalo on erilainen?

1. Piirrä uusi makkara ja kokeile millainen tyypistä tulee, jos venytät sekä jalkoja että käsiä ja teet päästä pienemmän. 2. Tässä kolmiovartaloon on yhdistetty pöhkön suuri tukka, mulkosilmät ja alaspäin kapeneva pää. 3. Tämän tyypin pää kapenee ylöspäin ja leuka on otsaa leveämpi. Jos teet muhkeat huulet ja silmät ihan lähekkäin, leuan jyhkeys korostuu. 4. Kokeile ”pudottaa” pää vartalon sisään siten, että kaulaa ei ole ollenkaan. Tee nenästä suuri.

1. Ensimmäisellä tyypillä on kapea lantio ja paksut nilkat. 2. Toisella hahmolla on päinvastoin leveä lantio ja kapeat nilkat. 3. Muskelimiehellä on paksut reidet.

1. Kun olet kehitellyt hahmosi sellaiseksi, johon olet tyytyväinen, etsi sen nivelet. Raajat taipuvat nivelten kohdilta. Kokeile taivuttaa hahmosi raajoja erilaisiin asentoihin. Muista, että myös pää taipuu niskasta. 2. Myös vartalo taipuu ja kallistuu, kun hahmo liikkuu. Kun vartalo kallistuu eteenpäin, liike suuntautuu eteenpäin. Kun vartalo kallistuu taakse, hahmo kaatuu. Mitä leveämpi askel on ja mitä laajempi liikerata käsillä on, sitä kovempaa hahmo juoksee.

Luetuimmat

Uusimmat videot