Sannan lelukoulu: pöytäfutis pahvilaatikosta

Askartele yhdessä vanhemman kanssa pöytäfutispeli ja ottakaa selvää, kuka on perheen maalikuningas.

Reikien ja aukkojen tekeminen kovaan pahvilaatikkoon on hiukan hankalampaa kuin esimerkiksi pehmeään aaltopahviseen, mutta toisaalta pelistä tulee kestävämpi. Vaiva siis kannattaa.

Tarvikkeet

Pahvilaatikko, paksuja grillitikkuja, puisia pyykkipoikia, maalarinteippiä, punaista ja sinista akryylimaali, sivellin, lyijykynä, tussi, vihreää kartonkia, liimaa, viivotin, sakset, mattoveitsi

Tee näin

1. Valitse laatikko, jonka pituus on noin 34 senttimetriä ja leveys 24 senttimetriä. Korkeuden tulee olla vähintään 5 senttimetriä pyykkipoikaa korkeampi, mielellään enemmän. Laatikko voi olla hieman tätä suurempi mutta ei pienempi.

2. Laita laatikko kyljelleen pöydälle. Mittaa laatikon pohjasta 9 senttimetriä avointa sivua kohden ja merkitse kohtaan vaakalinja maalarinteipillä. Mittaa vaakalinja ja jaa sen mitta seitsemään osaan. Näin saat keppien paikat. Esimerkiksi 34 senttiä pitkässä laatikossa kepit ovat 4,8 sentin etäisyydellä toisistaan. Merkitse teippiin tussilla merkki jokaisen kuuden kepin kohdalle. Tee vastaavat merkit laatikon toiselle sivulle. Ole mittaamisessa huolellinen! Keppien tulee olla suorassa.

3. Pyydä vanhempaa tekemään rei’ät kepeille merkittyihin kohtiin. Jos laatikko on pehmeää pahvia, reiän teko voi onnistua grillitikun kärjellä. Jos pahvi on kovaa, tarvitaan ruuvimeisseli tai jopa porakone.

4. Mittaa ja merkitse laatikon päätyihin maalien paikat. Maali sijaitsee keskellä päätyä, ja se on 5 senttimetriä korkea laatikon pohjasta laskien ja 8 senttimetriä leveä. Pyydä aikuista avaamaan maalin sivut ja yläreuna mattoveitsellä. Alareuna jää paikoilleen hidastamaan pallon lentoa.

5. Leikkaa vihreästä kartongista laatikon pohjan kokoinen pala. Tee siihen kenttämerkinnät: Keskiraja, keskusympyrä ja rangaistus- ja maalialueet. Liimaa kartonki laatikon pohjaan.

6. Maalaa akryylimaalilla kuuden pyykkipojan pääty siniseksi ja kuuden punaiseksi. Anna kuivua.

7. Työnnä grillitikut rei’istä. Maalaa joka toisen tikun päädyt punaisiksi ja joka toisen sinisiksi. Kieritä maalarinteippiä tikkujen päihin, jotta tikut eivät luiskahda paikoiltaan pelin tuoksinassa. Merkitse tikkuihin pelaajien paikat tussilla: Maalin eteen yksi keskelle, seuraavaan riviin kaksi vastustajan pelaajaa ja seuraavaan kolme omaa pelaajaa. Tee sama toiseen päätyyn. Kieritä merkkien kohdalle sen verran maalarinteippiä, että pyykkipoika ei luista vaan pysyy tiukasti paikoillaan. Asettele pelaajat paikalleen.

8. Laita pallo kentälle. Peli voi alkaa!

Luetuimmat

Uusimmat videot