Sannan lelukoulu: Askartele hurja lohikäärme!

Tämä tulta syöksevä otus askarrellaan piipunrasseista ja softislevystä.

Leluja ei tarvitse ostaa aina valmiina kaupasta. Itse tehdyt lelut tuottavat kaksinverroin iloa. Tekeminen on hauskaa ja leikkiminen vielä hauskempaa. Askartelutarvikkeet ovat valmiisiin leluihin verrattuna halpoja.

Tarvikkeet

Viisi piipunrassia, softislevyä, irtosilmiä, sakset, lyijykynä, tussi

Tee näin

1. Tee vartalo: Kieritä kaksi piipunrassia samanaikaisesti kokonaan tussin tai jonkin muun lyijykynää paksumman kynän ympärille. Irrota nippu kynästä.

2. Laita uusi piipunrassi vartalon lenkkinipun läpi ja taita se selän yli kaksinkerroin kuten kuvassa. Kieritä vapaat päät itsensä ympäri koko matkalta. Tästä tulee pyrstö.

3. Tee pää ja kaula: Kieritä kaksi kolmasosaa piipunrassista lyijykynän ympärille. Irrota lenkkinippu kynästä ja sujauta vapaa pää nipun läpi. Nippu kiinnittyy samalla. Työnnä vapaa pää nyt vartalon läpi vastakkaisesta suunnasta kuin pyrstö. Taita se vatsan ali ja kiinnitä sen pää kaulaan.

4. Leikkaa softislevystä kaksi siipeä. Ota mallia kuvasta. Tee saksen kärjellä tai neulalla molempien juureen pienet reiät. Leikkaa piipunrassista noin 5 sentin pätkä ja työnnä se vartalon kylkien läpi. Työnnä rassin päät siipien rei'istä, aseta siivet paikoilleen ja taita rassin päät vartalon alle.

5. Leikkaa uusi rassi puoliksi. Työnnä toinen puolikas vartalon kyljen läpi siipien etupuolelta ja toinen niiden takaa. Taivuta päät alas ja lyhennä sopivan mittaisiksi jaloiksi.

6. Leikkaa softislevystä pieni nuolenkärjen muoto, tee siihen keskelle pieni reikä ja pujota ja kiinnitä se pyrstön päähän.

7. Leikkaa softiksesta liekki. Tee sen juureen reikä ja kiinnitä pienellä rassinpätkällä se suuhun. Liimaa lopuksi silmät paikalleen.

Luetuimmat

Uusimmat videot