[Mainos: Ainu] Viiden pojan uusperheessä näppärät lastentarvikkeet helpottavat elämää: ”Tämä rintapumppu oli todellinen jackpot” - Ainu | HS.fi
MainosAinu

Viiden pojan uusperheessä näppärät lastentarvikkeet helpottavat elämää: ”Tämä tuote oli todellinen jackpot”

MAINOS Kolmikuinen Väinö-vauva on muhoslaisen Nykäsen perheen uusin tulokas. Arki rullaa, kun peruspalikat ovat kunnossa. Perheenäiti kertoo kokemuksensa ja listaa suosikkituotteensa.

Isovelilauman ja vauvan kanssa arkea pyörittäessä aikaa ei ole liikaa, joten toimivat ja helppokäyttöiset lastentarvikkeet ovat ehdoton juttu.


29.9. 13:08

Muhoslainen Tiina Nykänen oli 35-vuotias, kun hänen suuri toiveensa kävi toteen: ensimmäinen lapsi, Veikko, syntyi. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, Veikko on saanut pikkuveljen. Vuoroviikoin Nykästen koti täyttyy yhteensä viiden pojan iloisesta melskeestä, kun Tiinan puolison kolme poikaa aiemmasta liitosta ovat myös paikalla.

Elämä pyörii väistämättä lasten ehdoilla, mutta hyvä niin. Nykänen ei kuitenkaan allekirjoita väittämää, että toinen lapsi menee siinä sivussa.

”Kyllä se on tuplatyö”, naurahtaa Nykänen.

Kolmikuinen pikkuveli Väinö on Nykäsen perheen uusin tulokas.

Arki on täyttä.

”Ensin on aamu, ja sitten onkin jo ilta.”

Tiina Nykänen jakaa monelle lapsiperheelle tutun ongelman: unenpuute riepoo. Veikko nukkui puolitoistavuotiaaksi kahdeksan kertaa yössä heräillen. Nyt kolmikuinen pikkuveli Väinö on onneksi löytänyt kolmen heräämisen taktiikan öihinsä, mutta vastaavasti päiväunet ovat lyhyet. Väsymystä on kertynyt jo pidemmältä aikaa koko perheelle, mikä heijastuu väistämättä arkeen.

Kun tiivistä lapsiperhe-elämää eletään välillä viiden pojan vahvuudella, on sitäkin tärkeämpää, että arjen perusasiat, kuten ruokailu, imetys ja kylpypuuhat, sujuvat mahdollisimman vaivatta.

Nykänen haluaa panostaa lastentarvikevalinnoissaan helppokäyttöisyyteen ja turvallisuuteen. Kotimaisuus, silloin kun se on mahdollista, on myös iso plussa.

”Ja kyllä, tuotteiden on näytettävä myös kivalta, siitä ei pääse mihinkään”, Nykänen lisää.

Isovelilauman ja vauvan kanssa arkea pyörittäessä aikaa ei ole liikaa, joten erityisesti tehokas ja kätevä rintapumppu on osoittautunut tärkeäksi. Nykäsellä on käytössä Ainu MAM 2 in 1 Double -rintapumppu, jossa elektroninen ja käsikäyttöinen rintapumppu ovat samassa paketissa.

”Se on todellinen jackpot. Vihdoin herun maitoa helposti, muilla pumpuilla se ei ole onnistunut” Nykänen kertoo.

Kun tiivistä lapsiperhe-elämää eletään välillä viiden pojan vahvuudella, on tärkeää, että arjen perusasiat ovat kunnossa.

Sähkökäyttöisessä rintapumpussa on eri ohjelmia, joilla maitoa voi stimuloida herumaan käyttäjän ja tilanteen vaatimalla tavalla.

”Alkuun käytin miedompaa ohjelmaa kun rinnat olivat hellinä. Nyt käytän voimakkaampia, ja maitoa tulee runsaasti.”

Elektroninen 2 in 1 Double -rintapumppu on tuplapumppu, joka mahdollistaa lypsämisen molemmista rinnoista samanaikaisesti.

”Hyvä juttu, kun saan pumpattua molemmat rinnat samaan aikaan, sillä sehän säästää heti aikaa”, Nykänen sanoo.

Rintapumppua Nykänen käyttää, kun on lähdössä asioille tai ystävien luokse ja maitoa tarvitaan varalle. Yleensä Nykäsellä on käytössä sähkökäyttöinen pumppu, mutta käsikäyttöinen kulkee näppärästi reissuilla mukana.

”Käsikäyttöinen pumppu kulkee laukussa mukana, jotta en itse räjähdä reissun aikana”, Nykänen sanoo.

Rintapumppuun saa myös kätevästi kiinnitettyä Ainu MAM Easy Start -tuttipullon, joten pullon saa tarvittaessa Väinön suuhun vaikka saman tien ilman sen suurempaa pullonvaihtorumbaa. Tiskivuoren kannalta on myös helpotus, että pullot voi steriloida mikrossa. Rintapumppuun saa lisäksi halutessaan kiinni Ainu MAM -säilytysratkaisun, jossa äidinmaidon voi helposti pakastaa.

”Samat tiiviit purkit toimivat myös retkillä Veikon pieninä eväsrasioina”, Nykänen sanoo.

Kaksivuotiaan isoveljen mustasukkaisuus pientä Väinö-vauvaa kohtaan nousee välillä pintaan: Veikko tulee hellänä viereen, mutta sitten saattaakin yllättäen läpsäistä. Mutta samaan aikaan on ollut huojentavaa huomata, miten veljekset ovat vähä vähältä löytäneet kontaktin toisiinsa.

Veljekset Veikko ja Väinö ovat vähä vähältä löytäneet kontaktin toisiinsa.

”Pikkuautot ovat ilmestyneet Väinön vatsan päälle”, Nykänen kertoo.

Mustasukkaisuus unohtuu isoveljeltä hetkeksi, kun pikkuveli Väinö katsoo silmiin ja jokeltaa.

”Toivon, että tulevaisuudessa veljeksille tulisi sellaiset välit, että leikit menisivät yksiin ja he huolehtisivat toinen toisistaan.”

Tiina Nykäsen suosikkituotteet

Ainu MAM 2 in 1 Double rintapumppu: Ainun rintapumppu meni heittämällä jatkoon. Minulla on kolme aiempaa kokemusta muista pumpuista, ja tämä on ehdottomasti paras.

Ainu MAM Easy Start -tuttipullo: Easy Start -tuttipullon saa kätevästi kiinni Ainu MAM -rintapumppuun. Pullo on nopea steriloida mikrossa.

Ainu MAM Säilytysratkaisu: Säilytysratkaisu on helppo yhdistää Ainu MAM -rintapumppuun: maidon voi pumpata kätevästi ja hygieenisesti suoraan säilytysratkaisuun. Rintamaidon voi pakastaa vuotamattomassa säilytysratkaisussa tai säilyttää jääkaapissa.

Ainu Suojavoide: Suojavoide oli talvella poskille ja rystysille ehdoton. Jos pylly on punoittanut, on suojavoidetta myös käytetty.

Ainu Huppupyyhe ja Ensipupu: Huppupyyhe on ylisuloinen! Ainun Ensipuput ovat myös erityisesti Veikon mieleen.

Ainu Kylpyvaahto: Kylpyvaahto on meillä melkein joka päivä käytössä, sillä Veikko on kova kylpijä. Vaahto kestää pitkään.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2021.

Lue myös: