[Mainos Vuosisadan Liikenneteko] Tilastot: 90 prosentissa onnettomuuksista mukana inhimillinen riskitekijä - Mainos | HS.fi
MainosVuosisadan Liikenneteko

Tilastot: 90 prosentissa liikenneonnettomuuksista mukana inhimillinen riskitekijä

MAINOS Vuosisadan Liikenneteko -hanke ja sen nimekkäät kummit haastavat koko kansan kiinnittämään huomiota omaan liikennekäyttäytymiseensä. Houkuttimena mukaan lähteneiden kesken arvotaan auto.


25.1.2017 13:47

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi perustettu Vuosisadan Liikenneteko -hanke muistuttaa liikenneturvallisuuden perusperiaatteista. Merkittävä osa liikenneonnettomuuksista ja -kuolemista olisi vältettävissä asennemuutoksella. Tilastojen mukaan lähes 90 prosentissa onnettomuuksista on mukana inhimillinen riskitekijä. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi puutteellista näkökykyä, kuljettajan väsymystä tai juopumustilaa, piittaamattomuutta liikenteessä, ylinopeuden ajamista tai vähäistä ajokokemusta.

Hankkeen kummit jääkiekkolegenda Juhani ”Tami” Tamminen, juoksun nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Virén, laulaja Eino Grön, golfammattilainen Minea Blomqvist-Kakko, kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ja rallycrossin junioritähti Sami-Matti Trogen ovat sitoutuneet noudattamaan viittä liikenneturvallisuuden perusperiaatetta ja haastavat kaikki suomalaiset mukaan tekemään Suomen teistä turvallisempia.

Einö Grön, Lasse Virén, Emma Kimiläinen ja Juhani "Tami" Tamminen liputtavat turvallisemman liikenteen puolesta.

Hanke muistuttaa muun muassa turvavyön, kypärän ja heijastimen käytön tärkeydestä sekä siitä, että liikenteeseen tulee lähteä vain selvin päin ja virkeänä. Lisäksi korostetaan liikennesääntöjen noudattamista ja muiden ihmisten huomioon ottamista liikenteessä. Hankkeessa painotetaan myös kännykän käytön välttämistä sekä ajoneuvon ja renkaiden kunnosta huolehtimista.

Lataa täällä Cardu-sovelluksessa toimiva Viiden Tähden Kuljettaja -mobiilikortti muistuttamaan turvallisesta liikkumisesta liikenteessä. Kortti tarjoaa lukuisia etuja. Sen ladanneet osallistuvat Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen kuukausiarvontoihin. Kampanjan päättyessä syksyllä kaikkien kortin ladanneiden kesken arvotaan huippuvarusteltu Ford Fiesta Titanium -henkilöauto ja huhtikuun arvonnassa on kelien vaihtumisen myötä voittona Michelinin kesärenkaat asennuksineen. Lisäksi arvotaan satoja muita palkintoja. Täältä löydät tammikuun arvonnan tuoreet voittajat. Seuraava arvonta suoritetaan helmikuun 22. päivä. Lataa kortti ja osallistu.

Lue myös: