MAINOS Rakastatko ruoanlaittoa ja seurustelua? Tämä avokeittiön ratkaisu mahdollistaa molemmat.
Mainos
Nykyaikainen keittiö syntyy omista tarpeista
Julkaistu:
Paljon puhutaan yksilöllisestä keittiöstä, mutta miten sellaisen saa? Keittiösuunnittelija Sanja Lenardicilla on asiaan vakaa näkemys 20 vuoden kokemuksen pohjalta.
”Pitää miettiä sitä, minkälainen keittiön käyttäjä on, mitä hän tarvitsee, mitä harrastaa. Hyvä suunnittelu lähtee käyttäjän omasta elämästä”, Lenardic sanoo.
Lenardic on suunnitellut monenlaisiin tarpeisiin: on keittiöitä, joissa on haluttu syödä gourmet-tarjoiluja ja toisaalta tiloja, joissa on pitänyt ottaa huomioon esimerkiksi liikuntarajoitteet tai ruoka-aineallergiat.
Omanlaisen keittiön suunnittelussa kannattaa siis miettiä, minkälaiseen käyttöön se tulee. Paljon leipovan ja kokkaavan perheen tarpeet ovat erilaisia kuin kiireisen sinkun, joka syö mielellään ulkona. Innokas marjastaja taas tarvitsee pakastetilaa enemmän kuin muutaman lokeron. Hyvä peruskysymys on myös, kuinka moni perheenjäsenistä käyttää keittiötä ruoanlaittoon samanaikaisesti.
Toimintatapojen tarkastelun jälkeen toiseksi tärkein asia keittiössä Lenardicin mukaan on tila, sen tarjoamat haasteet ja mahdollisuudet. Toiveita voi olla monenlaisia, mutta huoneen muoto ja koko määrittelee viime kädessä sen, mitä kaikkea keittiöön voi laittaa. Tyypillisin keittiömalli monessa kerrostalossa lienee II-keittiö, joka sijaitsee vastakkain kahdella seinällä. I-mallissa keittiö on sijoitettu yhdelle seinälle.
Avokeittiön herkut
Yhä suositumpi on avokeittiö, joka on yhteydessä olohuoneeseen. Se sulautuu muuhun huoneistoon ja mahdollistaa seurustelun ystävien kanssa aivan eri tavalla kuin muut keittiöt. Lapsiperheessä avokeittiön etuna on myös se, että aikuiset voivat seurata jälkikasvunsa tekemisiä olohuoneessa. Kouluikäiset lapset taas tekevät saarekkeen äärellä läksynsä.
Kun tarpeet ja tila on katsottu läpi, millaisia yksilöllisiä ratkaisuja sitten olisi tarjolla? Ruoanlaittoa mutta toisaalta tilaa rakastavan kokkaajan valinta voisi olla vaikkapa Siemensin flexInduction- keittotaso ja siihen integroitu liesituuletin.
”Keittotasoon integroitu liesituuletin ei katkaise tilaa, sillä saa avaruuden keittiön ja olohuoneen välillä äärimmäisen hienosti säilytettyä. Se hoitaa eleettömästi vaativan tehtävänsä ja keittiön käyttäjät voivat rauhassa seurustella vieraiden kanssa. Integroitu liesituuletin suo vapaammat kädet myös sisutusratkaisujen osalta.”
Siemens inductionAir on myös suunniteltu niin, että keittotason alapuolelle jää vielä tilaa vetolaatikoille.
Monissa liesituulettimissa on mietittävä äänimaailmaa, sillä usein tehokkuus yhdistyy kovaan hurinaan. FlexInduction-tasoon yhdistetyn liesituulettimen kohdalla ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä se on hiljainen, kestävä ja tehokas. Liesituulettimessa on sensori, joka tarkkailee ruoankäryn määrää ja säätää tehotason automaattisesti.
Innokkaan ruoanlaittajan toinen tärkeä hankinta on uuni. Siemensin kalusteisiin sijoitettavat iQ700-sarjan uunit tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ruoanvalmistajalle. Höyryuuni tukee ruoanvalmistusta, jossa tavoitteena terveellisyys. Höyryssä kypsentäminen säilyttää tunnetusti ruoan aromit, vitamiinit ja houkuttelevat värit.
Kun halutaan säästää tilaa ja aikaa ruoanlaitossa, iQ700-sarjan uuniin integroitu mikroaaltouuni on hyvä ratkaisu. Käytännöllinen ominaisuus uunissa on myös pyrolyysiohjelma, joka puhdistaa sen automaattisesti. Korkeassa lämpötilassa lika muuttuu tuhkaksi, joka on helppo poistaa.
Siemens tuo tulevaisuuden kotiisi
Kodinkoneet ovat keittiön sydän. Siksi Siemens on luonut keittiön, jossa kalusteisiin sijoitettavien kodinkoneiden tyylikäs muotoilu ja innovatiiviset ominaisuudet yhdistyvät harmoniseksi kokonaisuudeksi. Lue lisää älykkäistä keittiöratkaisuista täältä.