Mainos24 Pesula

Näin matonpesu onnistuu vaivattomasti talvisaikaankin – uusi palvelu kasvattaa suosiotaan

MAINOS Matot saavat yleensä kerätä likaa rauhassa talven yli, sillä harvalla on tilaa pestä niitä kotosalla ja pesulapalvelut tuntuvat kalliilta. Uuden tasopesukoneen avulla maton saa puhtaaksi sekä edullisesti että nopeasti.

Nina Fronden oli jo toista kertaa pesemässä mattojaan tasopesukoneella.


9.3.2018 12:48

Matonpesu pesulassa on helposti mielletty kalliiksi palveluksi, ja sen tähden mattoa ei ole tehnyt mieli kiikuttaa turhan usein pestäväksi. Jos mattoa ei tee mieli jynssätä itse tai se ei sovellu juuriharjakäsittelyyn, ovat vaihtoehdot olleet vähissä. Uuden tasopesukoneen avulla matot saa puhtaiksi vaivattomasti ja hintakin on huokea.

Maailman ensimmäinen itsepalvelukäyttöön suunniteltu tasopesukone on tällä hetkellä käytössä pääkaupunkiseudulla jo kolmessa eri pesulassa. Pesulat sijaitsevat ostoskeskusten yhteydessä, joten matot voi pestä vaikka kauppareissun yhteydessä: asiakas tuo mattonsa itsepalvelupesulaan, ja tasopesukone pesee ne odottaessa. Tasopestävän maton pesu hoituu patentoidulla tasopesukoneella 5–30 minuutissa, ja se on pesun jälkeen puhdas ja ainoastaan pintakostea – ja valmis suoraan kotiin kuljetettavaksi.

Nopean pesun jälkeen maton voi siis kääräistä kainaloon eikä se valuta enää. Erityisen hyvin tasopesu sopii paksuille karvalankamatoille sekä aitomatoille.

Tasopesukoneen ansiosta kynnys pestä mattoja on matalampi. Nina Fronden on kokeillut tasopesukonetta matoilleen kahdesti. Helsinkiläisen Frondenin kotona on useita koiria, joten matot likaantuvat helposti.

”Matot tulee nyt pestyä useammin. Ennen piti olla vaihtomattoja, mutta nyt voi mennä samoilla matoilla ja pestä ne puhtaiksi saman tien”, Fronden kiittelee.

Matonpesuintoa on monella hillinnyt aiemmin hinta, sillä perinteisesti matonpesu pesulassa on ollut varsin hintava palvelu. Siksi halpaa mattoa ei välttämättä ole edes viitsitty viedä pesulaan asti, jos sen pesu ei ole ollut enää kannattavaa suhteessa maton hankinta-arvoon. Tasopesukoneen ansiosta edullisenkin maton pesu on nyt kannattavaa.

”Monet tuppaavat heittämään uudetkin matot pois niiden likaannuttua, koska aikaisemmin ei ole ollut tarpeeksi helppoa, nopeaa ja edullista ratkaisua niiden pesuun. Tämän tavan haluamme muuttaa", tasopesukoneita tarjoavan 24 Pesulan toimitusjohtaja Asko Nevala kertoo.

Patentoitu tasopesukone on suunniteltu itsepalvelupesuun, ja sitä on hyvin helppo käyttää. Selkeiden ohjeiden ja yksinkertaisten vaiheiden ansiosta matonpesu luonnistuu vaivattomasti ensikertalaiseltakin.

”Se on tosi helppoa. Koko touhussa on vain muutama vaihe ja hyvin selkeät ohjeet siitä, miten matto asetetaan kouruun, miten kone mittaa sen ja mitä kaikki maksaa” Fronden listaa.

Nina Fronden kuuli palvelusta alun perin omalta äidiltään. Kahden pesukerran perusteella hän aikoo pestä matot näin vastedeskin.

”Menen varmaan ensi kuussa uudestaan, kun nuo matot kaipaavat taas pesua”, Fronden suunnittelee.

Tiesitkö tämän tasopesukoneista?

Pestävän maton suositeltu paksuus on 0,5–3 senttimetriä.

Maksimileveys pestävälle matolle on 200 senttimetriä. Pituutta voi matolla olla neljä metriä.

Hinnat alkavat 6,30 € matolta.

Kovapohjaisen maton pesu hoituu patentoidulla tasopesukoneella 5–30 minuutissa.

Kone pesee yhden maton kerrallaan. Tasopesukoneessa pystyy pesemään myös pyöreitä mattoja.

Pääkaupunkiseudulla 24 Pesulalla on tällä hetkellä kuusi toimipistettä Espoossa ja Helsingissä. Tasopesukone löytyy kolmesta toimipisteestä: Easton- ja Ristikko-kauppakeskuksista sekä Espoon Nihtisillan S-Marketin yhteydestä.

Ensimmäinen 24 Pesulan konseptin mukainen liike on vastikään avattu Englannissa. 24 Pesulan tytäryhtiön nimi on 24 Laundrette Uk Ltd, ja markkinointinimi kuluttajille on 24 Laundromat. Se avasi itsepalvelupesulansa ovet helmikuussa Blackburnin kaupungissa.

Lue lisää 24 Pesulan sivuilta.

Lue myös: