[Mainos Nespresso] Kahvikapselin kierrätys kannattaa – sillä voi olla edessään vielä monta uutta elämää - Mainos | HS.fi
MainosNespresso

Kahvikapselin kierrätys kannattaa – sillä voi olla edessään vielä monta uutta elämää

MAINOS Vaikka yhden kapselin sisältämä alumiinimäärä voi tuntua pieneltä, jokaiselle grammalle on kysyntää.


23.5.2018 7:47

Alumiinin ominaisuudet voi helposti todeta punnitsemalla kädessään tuikkukynttilöiden koteloita tai Nespresson kahvikapseleita. Kahvin pakkaukseen alumiinia käytetään, koska se on sille oivallinen kumppani: kapseli suojaa herkän ja aromikkaan kahvin kosteudelta, valolta ja hapelta. Nespresson kahvikapseleissa käytetään alumiinia myös toisesta, erittäin tärkeästä syystä.

”Alumiini on kierrätyksen kunkku. Sen arvo ja raaka-aineen laatu eivät laske lainkaan kierrätyksessä”, metallipakkausten tuottajayhteisö Mepak-Kierrätys Oy:n toimitusjohtaja Tapani Sievänen kertoo.

Alumiini on kiertotalouden raaka-aineena ylivertainen, sillä uusiokäyttö vie vain vähän energiaa, jopa 95 prosenttia vähemmän kuin ensisulatetun metallin valmistus. Alumiinista arvioidaan palautuvan kierrätyksen kautta uudelleen käytettäväksi noin 75 prosenttia.

Kierrätys on tehty mahdollisimman helpoksi kuluttajille. Nespresson kahvikapselit voi kierrättää kahvinpuruineen kiinteistöjen metallinkeräyspisteissä ja ekopisteissä ympäri Suomen. Kiinteistöjen keräyspisteitä on yli 20 000. Käytetyt kahvikapselit voi myös palauttaa lähimpään Nespresso Boutique -myymälään. Koska kelpo kierrätysjärjestelmä on saatavilla, kannattaa käytetty kapseli viedä sinne minne se kuuluukin – kohti uusia seikkailuja, joissa alumiini voi saada ties millaisen olomuodon.

”Jokaiselle kierrätetylle grammalle on tilaus, ja se menee varmasti käyttöön. Esimerkiksi yhden kahvikapselin sisältämä alumiinimäärä on pieni, mutta se kannattaa ehdottomasti kierrättää. Se on aina kotiin päin”, Sievänen kannustaa.

Suomessa käytetyt Nespresson kahvikapselit valetaan alumiiniharkoiksi teollisuuden jatkokäyttöön. Alumiinia sulatetaan Kuusakoski Oy:n sulattamossa Heinolassa. Alumiini voidaan käyttää uudestaan vaikkapa polkupyörän, juomatölkin, tietokoneen, golf-mailojen tai auton vanteiden raaka-aineena.

Entäpä sitten muualla maailmassa? Nespresson kahvikapseleita ei luokitella EU-direktiiveissä pakkauksiksi, joten kansallisten hallitusten ei tarvitse ottaa käyttöön järjestelmiä, joilla materiaalit voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen.

Nespresso on kuitenkin tehnyt 36 maassa kierrätysaloitteen – lisäksi kolmessa maassa kierrätetään maan omalla kierrätysjärjestelmällä, ja keräyspisteitä on peräti 14 000 ympäri maailman. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kapselit voi laittaa ennalta maksettuun pussiin ja jättää pakettijakeluyritys UPS:n ylläpitämään keräyspisteeseen tai UPS:n kuljettajalle. Myös Sveitsissä kapselit voi laittaa pussiin ja antaa sen postinkantajalle.

Tietysti on myös oleellista, mistä ja miten alumiini hankitaan. Nespresso on jo vuodesta 2012 ollut mukana Aluminium Stewardship Initiative -aloitteessa (ASI), jonka tarkoituksena on lisätä kestävää kehitystä ja läpinäkyvyyttä alumiiniteollisuudessa.

Jo käytössä olevien keinojen lisäksi Nespressolla on myös kunnianhimoisia tulevaisuuden suunnitelmia. The Positive Cup-nimisessä vastuullisuusohjelmassa Nespresso sitoutuu tavoitteisiin vastuullisuuden eri osa-alueilla.

Esimerkiksi vuoteen 2020 mennessä Nespresso aikoo laajentaa käytettyjen alumiinikapseleiden keräyskapasiteetin sataan prosenttiin jokaisessa maassa, jossa sillä on liiketoimintaa. Kerätyt kapselit kierrätetään uusiksi kapseleiksi aina, kun se on ympäristön kannalta järkevää.

Nespresso panostaa laatuun ja kestävään kehitykseen

Nespresso tuottaa maailman korkealaatuisinta kahvia vastuullisesti ympäristön, yhteiskunnan ja kuluttajan kannalta. Kestävän kehityksen periaatteiden mukainen kahvituotanto on Nespresson koko liiketoiminnan ja strategian ydin. Nespresson tavoitteena on olla maailman vastuullisin kahviyritys kaikilla mittareilla mitattuna.

Nespresso sisällyttää kestävän kehityksen kahvitalouden periaatteet koko arvoketjuun aina kahviviljelyksiltä tuotantoon, logistiikkaan ja kahvikapseleiden kierrätykseen. Nespresson kestävän kehityksen ohjelman laatustandardit edellyttävät jokaiselta tuotantoketjun osapuolelta erittäin tiukkojen vastuullisuuskriteerien ja laatustandardien noudattamista. Tämä varmistaa sen, että Nespresso voi tarjota kuluttajille kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tuotettua, huippulaadukasta kahvia.

Lue lisää Nespresson vastuullisuudesta: www.nespresso.com

Lue myös: