MainosRahoitu.fi

Lapsiperheen äiti säästi rahaa luopumalla osamaksuista

MAINOS Verkko-ostaminen on kovassa kasvussa. Useimmiten verkkoshoppailijan ostoskoriin päätyy viihdettä, kodin elektroniikkaa ja tietotekniikkaa. Oletko miettinyt, miten rahoitat verkko-ostoksesi järkevästi?


23.10.2019 9:26

Johanna on kolmen teini-ikäisen lasten äiti, joka havahtui perheensä taloustilanteeseen vuosi sitten kesällä. Viisihenkisen perheen hoidettavaksi oli kasautunut lukuisia pieniä lainoja ja kulutusluottoja. Sairaudet ja väliaikainen työttömyys pahensivat perheen ahdinkoa.

Koska verkkokaupoista saa nykyään kätevästi hankittua osamaksulla melkein mitä tahansa, oli Johannan maksettavaksi kertynyt useita pieniä lainoja. Esimerkiksi nykypäivänä käytännössä pakollisia älylaitteita Johannan tuli ostettua useampi kappale.

Lopulta Johanna kyllästyi tukalaan tilanteeseensa ja löysi avun lainojen yhdistämisestä. Lukuisten pienten lainojen tilalle perheeseen hankittiin yhdistelylaina, jonka avulla Johanna sai maksettua pois kaikki aiemmat lainansa.

Yhdistelylainan saaminen Rahoitu.fi:stä oli Johannasta yllättävän helppoa ja nopeaa. Rahoitu.fi on täysin maksuton palvelu ja Johanna sai puhelimessa ammattitaitoista apua lainahakemuksen täyttämiseen. Vielä samana iltana Johanna pääsi tutustumaan ensimmäisiin lainatarjouksiin.

Verkko-ostamisesta tullut arkipäivää

Vaikka viehättävillä kivijalkaputiikeilla ja fyysisillä myymälöillä on yhä omat kannattajansa, on ostosten tekeminen verkossa arkipäiväistynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana.

Postin suuri verkkokauppa 2019 -tutkimuksen mukaan suomalaisista jo lähes neljännes (23 %) tekee verkko-ostoksia viikoittain. Kun katseet suunnataan tulevaisuuteen, niin peräti melkein joka viides (18 %) suomalainen ennustaa tekevänsä kaikki tai lähes kaikki ostoksensa verkossa vuonna 2025.

Tuotteiden ja palveluiden nettishoppailu ei siis enää ole kaukaista utopiaa, vaan verkko-ostaminen on jo monelle kuluttajalle täysin luontainen osa arkea. Totta on, että elintarvikkeiden ja juomien hankkiminen verkosta on yhä vähäistä ja odottaa suurta läpimurtoaan. Sen sijaan suomalaiset ostavat jo nyt ahkerasti verkosta musiikkia, elokuvia, pelejä, kodin elektroniikkaa ja tietotekniikkaa.

Verkko ei ole kuluttajalle ainoastaan tärkeä ostospaikka, vaan netistä haetaan runsaasti myös tietoa ostopäätösten tueksi. Verkko on kätevä tiedonhankintakanava, jossa on helppo vertailla tuotteiden hintoja ja ominaisuuksia. Postin tutkimus kertoo, että 43 % suomalaisista on tutustunut etukäteen tuotteisiin verkossa, vaikka on lopulta päätynyt ostamaan tuotteen kivijalkamyymälästä.

Verkkokauppa luo uusia kulutustapoja

Nykypäivän monikanavaisessa maailmassa moni kuluttaja onkin runsauden pulan edessä. Vaihtoehtojen loputon määrä pätee niin tuotteisiin ja palveluihin, mutta myös tapoihin vertailla ja tehdä ostoksia aina globaaleja verkkokauppoja myöten.

Verkko-ostamisen etuna on se, että kuluttaja voi itse päättää, milloin ja missä hän ostoksensa haluaa ja pystyy tekemään – kuten kätevästi kännykällä työmatkaliikenteessä tai yön pimeinä tunteina, kun fyysisen myymälän ovet pysyvät suljettuina.

Postin tutkimuksen mukaan verkko-ostamiseen suomalaisia kannustaa erityisesti ilmaiset toimituskulut. Myös Black Fridayn ja joulun alennusmyyntien tyyppiset ajankohtaiset kampanjat innostavat suomalaisia verkko-ostoksille. Ostosten vastaanottotavoista suomalaiset suosivat pakettiautomaatteja, joista tuotteet on helppo kotiuttaa vaikkapa ohikulkumatkalla työpäivän päätteeksi.

Mikäli ennusteet pitävät paikkansa, verkko-ostamisen kasvu jatkuu kiivaana ja tulevaisuuden kuluttajalla on yhä enemmän mahdollisuuksia räätälöidä ostokäyttäytymistään omien toiveidensa mukaiseksi.

Lainojen yhdistäminen tuo pelivaraa arkeen

Kuten Johanna perheen tapaus osoittaa, on elämän ennustaminen kuitenkin mahdotonta ja odottamia tilanteita tulee aina silloin tällöin väistämättä vastaan. Autot ja kodinkoneet rikkoutuvat varoittamatta tai lääkärikulut nousevat yli budjetin.

Yllättävien kuluerien hoitamiseksi moni on Johannan perheen tavoin saanut helpotusta tilanteeseensa hakemalla lainaa. Johannan tapauksessa yhdistelylaina toi konkreettista rahallista säästöä: 10 000 euron lainan korko tippui lähes puoleen (16 % -> 8,5 %). Kuukausittaiset lainakulut putosivat sadalla eurolla, joka on iso summa lapsiperheen kukkarossa.

Hakiessa lainaa kannattaa hyödyntää lainanvertailupalvelua, joka kilpailuttaa ja auttaa löytämään juuri sinulle sopivimman ja halvimman lainan puolestasi.

Kokeile voitko säästää yhdistämällä lainasi täällä.

Rahoitu.fi on täysin maksuton suomalainen rahoituspalvelu, joka auttaa sinua löytämään yhdellä hakemuksella parhaan mahdollisen vakuudettoman lainan. Osoituksena toimintamme luotettavuudesta meille on myönnetty oikeus käyttää arvostettua Avainlippu-tunnusta. Toimimme yhteistyössä vakavaraisten lainanmyöntäjien kanssa, joilla on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä.

Lue myös: