[Mainos: Helsingin kaupunki] Kaikkien aikojen etävappua juhlitaan kotona – katso vinkit digitaalisiin ja virtuaalisiin vappuelämyksiin - Mainos | HS.fi
MainosHelsingin kaupunki

Kaikkien aikojen etävappua juhlitaan kotona – katso vinkit digitaalisiin ja virtuaalisiin vappuelämyksiin

MAINOS Vappumenot toteutetaan tänä vuonna uudessa muodossa. Helsingin kaupunki tarjoaa yhdessä kumppaneiden kanssa monipuolisen ohjelmakattauksen etävapun viihdykkeeksi. Kokosimme parhaat tärpit koko perheen vapunviettoon.

Mantakin valmistautuu viettämään etävappua.­


24.4.2020 11:33

Tänä vuonna perinteisiin vappumenoihin ei tule kokoontua, vaan vappua juhlitaan kotona. Helsingin kaupunki tarjoaa yhdessä kumppaneiden kanssa monipuolisen ohjelmakattauksen etävapun viihdykkeeksi.

Yksi Helsingin rakkaimmista vappuperinteistä, Havis Amandan patsaan lakitus, tapahtuu tänä vuonna virtuaalitodellisuudessa. Lakitusvuorossa oleva Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo) toteuttaa lakituksen yhteistyössä Helsingin kaupungin ja virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n kanssa uudella ja innovatiivisella tavalla. Lakitukseen johdattelee poikkitaiteellinen performanssi, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Taideyliopiston opiskelijoiden työryhmä.

Elämykset Virtuaalisessa Helsingissä jatkuvat JVG:n live-keikalla. Konserttiin voi osallistua kotisohvalta älypuhelimella tai tietokoneella. Jokainen konserttiin kirjautunut voi valita itselleen oman virtuaalihahmon ja hyvällä onnella nähdä itsensä tanssimassa keikan yleisössä. Keikalla ei tarvitse tyytyä vain katsomaan, vaan yleisöä kannustetaan reagoimaan elein, suosionosoituksin tai emojein, jotka välittyvät studiossa esiintyville artisteille reaaliajassa.

Havis Amandan lakitus, to 30.4. klo 17.45

JVG – Ikuinen vappu, to 30.4. klo 19.00

Lakitukseen ja JVG:n keikalle pääsee sisään Helsinki-kanavan kautta. Vuorovaikutteisen kokemuksen molempiin elämyksiin saa kirjautumalla sivulle www.burst.fi.

JVG – Ikuinen Vappu -konsertin Virtuaalisessa Helsingissä tarjoavat Helsingin kaupunki yhdessä Fullsteam Agencyn ja virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n kanssa.

Club for Five ja Rajaton esiintyvät Savoy-teatterin virtuaalivapussa

Savoy-teatterin vappu hemmottelee a cappella -musiikin ystävää. Vappuaattona Club for Five laulaa yleisön suosikkeja sekä aivan uutta tuotantoa. Konsertissa on mukana myös tuttuja yhteislauluja.

Vappupäivänä Rajatonta iloa Savoyssa tarjoaa lauluyhtye Rajaton. Ohjelmassa on lauluja keväästä, rakkaudesta ja uusista aluista sekä yhteislaulua Rajattoman toimiessa esilaulajana.

Savoyn vappu:

Club for Five, to 30.4. klo 20-21

Rajaton, pe 1.5. klo 17-18

Molemmat konsertit näytetään suorina Helsinki-kanavalla, helsinkikanava.fi.

Helsingin kaupunginorkesterin perinteinen vappumatinea

Helsingin kaupunginorkesterin vappumatinean valssit, tangot, galopit, schlagerit ja marssit ovat lyöneet tahtia stadilaiseen vapunviettoon jo vuodesta 1883. Tänä vuonna vappumatineasta pääsee nauttimaan suorana verkkolähetyksenä Musiikkitalosta YLE Areenan ja YLE Radio 1 kanavilla.

Helsingin kaupunginorkesterin vappumatinea, pe 1.5. klo 14–15 (verkkolähetys alkaa klo 13.30)

www.helsinginkaupunginorkesteri.fi, HKO Screen -mobiilisovellus, Yle Areena, Yle Radio 1

Tiivistämö Livet: musiikkia moneen makuun

Vappuaattoillan päättää rap-artistina ja DJ:nä tunnetun Yeboyahin keikka, joka näytetään Helsinki-kanavalla. D.R.E.A.M.G.I.R.L.S-rapshowssa loistanut Yeboyah on esiintynyt täpötäydellä Flow Festivalin Red Arenalla, loppuunmyydyllä Tavastialla sekä Ruisrockissa.

Vappupäivänä Helsinki-kanavalla nähdään niin R&B:n, räpin ja hip hopin artisteja kuin latinorytmejä taikova Banda Caribe Helsinki -trio Tiivistämö Live -konserteissa. Vappupäivän päättää rockyhtye Marjo Leinonen & viranomaiset.

Yeboyah!, to 30.4. klo 22–22.30

Tiivistämö Live, pe 1.5. klo 15–16

Marjo Leinonen & viranomaiset, pe 1.5. klo 18–19

Konsertit näytetään suorina Helsinki-kanavalla.

Vapun herkkuja ja kukkia suoraan kotiin

Astetta rennomman etävapun saa tilaamalla vapun herkut suoraan kotiovelle. MyHelsingin sivuille on koottu vinkkejä helsinkiläisistä ravintoloista, joista voi tilata vappulounaan tai vappubrunssin kotona nautittavaksi. Voit myös ilahduttaa ystävää kukkatervehdyksellä.

Vappuherkut kotiin

Vapputervehdykset: ilahduta ystävää

Vapun herkkukorin voi tilata taikka hakea monista helsinkiläisyrityksistä suoraan kotiinsa.­

Lapsiperheille vappupuuhaa

Annantalo järjestää lapsille ja lapsenmielisille virtuaaliset vappunaamiaiset. Kuka tekee kotoa löytyvistä materiaaleista huikeimmat vappuasut? Annantalon somekanavissa julkaistaan vappuaattona vinkkejä asujen luomiseen. Kuvan omasta asusta voi lähettää Instagramiin tunnisteella #annantalonvappuhaaste 30.4.–4.5. välillä. Kaikkien naamiaisasukuvansa postanneiden kesken arvotaan taidetarvikkeita.

Annantalon vappuhaaste

Kerää oma vappukattauksesi ja nauti! Vinkkejä etävapun viettoon: myhelsinki.fi

Vappuaatosta alkaen kaikki videot, live-keikat ja niiden tallenteet: helsinkikanava.fi

Ohjelmakattaus Helsinki-kanavalla

30.4. Vappuaatto

17.45–18.00 Havis Amandan lakitus – Virtuaalinen Helsinki (live)

18.00–18.05 Pormestarin vapputervehdys

18.05–19.00 Vapun tunnelmia

19.00–20.00 Ikuinen vappu, JVG – Virtuaalinen Helsinki (live)(Vuorovaikutteinen kokemus lakituksesta ja JVG:n keikasta: www.burst.fi)

20.00–21.00 Club for Five – Savoy (live)

21.00–22.00 Stella Polaris (live)

22.00–22.30 Yeboyah! (tallenne)

1.5. Vappupäivä

14.00–15.00 HKO:n Vappumatinea – Musiikkitalo (live) (HKO Screen -mobiilisovellus, Yle Areena, Yle Radio 1)

15.00–16.00 Tiivistämö Live: Useita R&B, räpin ja hip hopin artisteja sekä Banda Caribe Helsinki -trio (jää katsottavaksi tallenteena)

16.00–17.00 Vapun kevätkonsertti – Vuotalo (tallenne)

17.00–18.00 Rajaton – Savoy (live)

18.00–19.00 Marjo Leinonen & Viranomaiset (tallenne)

Kaikki tallenteet ovat julkaisun jälkeen katsottavissa 10.5.2020 asti, live-esitykset vain esitysajankohtanaan. JVG:n keikka on nähtävissä 48 tuntia esityksestä. Helsingin kaupunki varaa oikeuden ohjelman muutoksiin.

Lue myös: