MainosNolla Käsidesivaahto

Suomalainen käsidesi-innovaatio iskee koronaa vastaan – ”Vastaavaa teknologiaa ei ole käytössä missään”

MAINOS Hopeapolymeerejä hyödyntävä desinfiointivaahto puree koronaviruksen lisäksi myös superbakteereihin.


4.5.2020 10:21

Hopea on jalometalli, joka tunnetusti tappaa bakteereita ja viruksia. Sitä hyödynnetään erimerkiksi hengityssuojainten suodattimissa. Nyt hopea palvelee aivan uudessa tuotteessa, käsidesi-innovaatiossa, jonka on vahvistettu tehoavan myös uuteen koronavirukseen.

”Kun Nolla Käsidesivaahtoa levitetään iholle, hopeaionit tunkeutuvat virusten ja bakteerien rakenteeseen ja tuhoavat ne”, kertoo Nolla Antimicrobialin teknologiajohtaja Jani-Markus Malho.

Huhtikuun alussa lanseerattu käsidesivaahto on pitkällisen tuotekehityksen tulos. Kaikkien tuotteiden ytimessä on suomalainen, patentoitu keksintö Nolla™ Silver Polymer Technology.

TEHOKKUUDESTAAN HUOLIMATTA tuote ei ärsytä tai kuivata käsien ihoa, sillä se on täysin alkoholiton. Varsinkin pitkäaikaisessa käytössä Nolla onkin iholle huomattavasti perinteistä käsidesiä hellävaraisempi vaihtoehto.

”Tuotteen pohjana on puhdistettu vesi ja kosteutta tuovana aineena käytetään betaiinia”, Malho kertoo.

Käsidesin menekki on juuri tällä hetkellä kovaa koronaviruksesta johtuen, mutta Nolla Antimicrobialin toimitusjohtaja Mika Virkki uskoo, että Nollan hyödyntämälle teknologialle on kysyntää myös jatkossa.

”Tämä on tehokas, allergisoimaton ja iholle lempeä tuote. Moni kuluttaja arvostaa näitä ominaisuuksia, jotka voimme tuoda jatkossa myös muihin tuotteisiin”, Virkki sanoo.

Uusi teknologia kiinnostaa myös sijoittajia, joista osa on hyvinkin nimekkäitä. Osakkaina Nollassa ovat muun muassa jääkiekkoilija Teemu Selänne sekä F1-kuljettaja Valtteri Bottas, jotka myös käyttävät tuotetta itse.

Alkoholiton tuote parantaa käsihygieniaa myös esimerkiksi sellaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä, joissa alkoholipitoisen käsidesin katsotaan olevan haitallista potilasturvallisuutta tai väärinkäytöksiä ajatellen.

”Esimerkiksi mielenterveysyksiköissä ja päihdeklinikoilla alkoholipohjaisten käsihuuhteiden käyttö edellyttää valvontaa. Alkoholittomat käsihuuhteet ovat turvallinen vaihtoehto näihin tiloihin”, toteaa Malho.

Myös lapsiperheissä tervehditään ilolla tuoksutonta ja hellävaraista tuotetta, joka on myös nopeavaikutteinen ja tehokas.

”Nollan käsidesivaahdon sisältämän hopeapolymeeriteknologian on testeissä vahvistettu tuhoavan myös WHO:n määrittelemät viisi antibiooteille vastustuskykyistä superbakteeria”, sanoo Malho.

”Olemme alusta asti uskoneet teknologiamme toimivuuteen ja uskon, että tämä tulee herättämään kiinnostusta myös maailmalla, ” Virkki lisää.

Yli 20 vuoden kehitystyön tulos

  • Nolla Antimicrobial Oy on suomalainen, yksityisomisteinen teknologiayhtiö, joka valmistaa hopeapolymeeriteknologiaan pohjautuvia biosidisiä tuotteita bakteereja, viruksia ja muita mikrobeja vastaan.

  • Nollan tuotteiden aktiiviaine valmistetaan Suomessa, Helsingin Viikissä. Teknologialla on Allergia-, iho ja astmaliiton Allergiatunnus ja Avainlippu-tunnus.

  • Nolla Käsidesivaahto on saatavilla apteekkeista ja hyvin varustetuista päivittäistavarakauppoista.

  • Lue lisää teknologiasta täältä.

  • Tutustu: www.nollaantimicrobial.com

Seuraa Nollaa Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa.

Lue myös: