[Mainos: JM Suomi] Rakentamisen tulevaisuus on ympäristöystävällinen: JM Suomi rakennutti Joutsenmerkityn kerrostalon Pasilaan - Mainos | HS.fi
MainosJM Suomi

Rakentamisen tulevaisuus on ympäristöystävällinen: JM Suomi rakennutti Joutsenmerkityn kerrostalon Pasilaan

MAINOS Helsingissä sijaitsee Suomen ensimmäinen Joutsenmerkin saanut yksityinen kerrostalo. Asuintalon rakennuttajan JM Suomen mukaan kyseessä ei ole yksittäinen kokeilu. Tulevaisuudessa yrityksen kaikista uudiskohteista on tavoitteena tulla Joutsenmerkittyjä.


2.6.2020 17:02

Onko Joutsenmerkki siirtynyt osaksi kerrostaloasumista? JM Suomen toimitusjohtaja Markus Heino vahvistaa aavistuksen oikeaksi.

Pasilassa sijaitseva Asunto Oy Helsingin Höyhensaari on Suomen ensimmäinen yksityisille markkinoille valmistunut Joutsenmerkitty kerrostalo. Kerrostalon rakennuttaja JM Suomi on maamme ensimmäinen rakennusalan toimija, jolle on myönnetty Joutsenmerkin peruslupa.

Myönnetty peruslupa kertoo, että JM Suomella on kyky ja osaaminen toteuttaa Joutsenmerkittävää kerrostalotuotantoa. Varsinainen ympäristömerkki myönnetään osaksi peruslupaa valmiille rakennuksille.

”Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat olleet hyvin pitkään osa JM Suomen DNA:ta. Koenkin, että myönnetty peruslupa ja Joutsenmerkki ovat vain luonnollista jatkumoa kehitykselle, jota olemme tehneet konsernitasolla jo useamman vuoden ajan”, Heino sanoo.

Ympäristömerkin myöntää Ympäristömerkintä Suomi Oy, ja sen saaminen edellyttää asuintaloilta muun muassa tarkkaan tutkittuja ja vastuullisia rakennusmateriaaleja, hyvää sisäilmaa ja energiatehokkuutta.

Joutsenmerkki valvoo rakentamista koko prosessin ajan. Rakennukseen tehdään muun muassa erilaisia laatumittauksia, ja eri rakentamisen vaiheet dokumentoidaan tarkoin.

”Asunto on huolettomampaa hankkia, kun ostaja tietää, mistä materiaaleista talo on tehty”, Heino kertoo.

Joutsenmerkitty talo vastaa myös asukkaiden ilmastonmuutokseen liittyviin huoliin. Pohjoismaisen ympäristömerkin saaneissa taloissa vastuullisuuskysymykset on otettu huomioon konkreettisesti, eli talo on ympäristöystävällinen koko sen elinkaaren ajan, rakennusvaiheesta materiaalien kierrätykseen asti.

Esimerkiksi Asunto Oy Helsingin Höyhensaaressa ympäristöasiat on huomioitu huippuenergialuokkaa olevilla kodinkoneilla, vettä säästävillä saniteettikalusteilla sekä rakenteilla, joissa lämmöneristykseen on panostettu normaalia enemmän.

Asunto Oy Helsingin Höyhensaari ei ole JM Suomelle pelkkä yksittäinen voimanponnistus. Jatkossa yrityksen kaiken uudistuotannon on tavoitteena olla Joutsenmerkittyä. Merkki myönnetään rakennuksille kohdekohtaisesti.

JM Suomi rakennuttaa Joutsenmerkin kriteerien mukaisesti taloyhtiöitä Helsingin Herttoniemeen, Espoon Leppävaaraan ja Suurpeltoon sekä Vantaan Myyrmäkeen.

JM Suomen toimitusjohtaja Markus Heino kertoo, että Joutsenmerkki on siirtynyt myös osaksi asumista.

Lisäksi Joutsenmerkki-rakentaminen saa jatkoa myös Keski-Pasilassa. Asunto Oy Helsingin Pilvilinna valmistuu alustavien suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2022.

”Vain laajamittaisella tekemisellä saadaan muutosta aikaiseksi. Yrityksillä täytyy olla tahtoa tehdä rohkeita linjanvetoja”, sanoo Heino.

Tulevaisuudessa Joutsenmerkitty asuinkerrostalo voi olla uusi normi. Merkin kriteeristöä kehitetään kuitenkin jatkuvasti, joten se mitä tehdään tänään, saattaa olla muutaman vuoden päästä jo toisenlaista.

JM Suomessa ollaan ylpeitä siitä, että yritys tekee aktiivisesti vastuullisia ratkaisuja. Näin JM Suomi myötävaikuttaa koko toimialan kehittymiseen ympäristöystävällisempään suuntaan.

”Itselleni on tärkeää, että ympäristöteemoja nostetaan esille yleisesti, sillä muuten ne tahtovat unohtua. Vaatimustaso on koko ajan nousussa”, Heino muistuttaa.

Tutustu Joutsenmerkki-koteihin täällä!

JM Suomi Oy

  • JM Suomi Oy on osa JM AB -konsernia. Se on yksi Pohjoismaiden johtavia asuntorakentajia ja asuinalueiden kehittäjiä. Konsernilla on toimintaa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

  • Pohjoismaisen JM-konsernin toiminnan pääpaino on asuntojen uudistuotannossa pääkaupunkiseuduilla ja isoissa kasvukeskuksissa.

  • Asunto Oy Helsingin Höyhensaari on JM Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty kerrostalo. Vuonna 2022 Keski-Pasilaan valmistuu toinen Joutsenmerkkiä hakeva kerrostalo, Asunto Oy Helsingin Pilvilinna. Joutsenmerkki-kohteita tulee myös muualle Helsinkiin, Vantaalle ja Espooseen. Merkki myönnetään rakennuksille kohdekohtaisesti.

Lue myös: