MainosHuawei

Nuori valokuvaaja sai erikoisen työpyynnön – näin syntyi upea teos somessa

MAINOS Malin Gustafsson, 20, toteutti kesäisen valokuvateoksen yhteistyössä Huawein Instagram-seuraajien kanssa.

Valokuvaaja Malin Gustafssonin ja Huawein IG-yhteisön yhdessä luoma taideteos koostuu 48 kuvasta – yksi jokaista P40 Liten kameran pikseliä kohden.


25.6.2020 11:43

Korona mullisti keväällä monen luovan ihmisen arjen. Kun Huaweilla mietittiin uuden P40 Lite -puhelimen lanseerausta, syntyi ajatus, että miten voisi yhdistää nuorten taiteilijoiden tukemisen ja samalla markkinoida uutuuspuhelimen huippuluokan kameraa.

Yhteistyössä markkinointitoimisto Parceron kanssa syntyi idea kollaboratiivisesta taideteoksesta, jossa hyödynnettäisiin P40 Lite -puhelimen peräti 48 megapikselin kameraa ja Huawein IG-yhteisöä.

”Halusimme omalla panoksellamme muistuttaa ihmisiä siitä, että taide on edelleen aivan yhtä tärkeää, jos ei jopa tärkeämpää kuin ennen”, kertoo Huawein Maria Sojakka idean synnystä.

Taideteoksen toteuttajaksi valikoitui nuori valokuvaaja Malin Gustafsson, jonka työt ihastuttivat Amos Rexin Generation 2020 -näyttelyssä, joka on parhaillaankin nähtävänä.

Gustafsson on itseoppinut kuvaaja, hän aloitti kuvaamisen puhelimella 14-vuotiaana ja työllistää itsensä tällä hetkellä valokuvaajana.

”Löysin aika nopeasti oman tyylini, kuvani ovat leikkisiä, oivaltavia ja värikkäitä.”

Gustafsson työskentelee laajasti ja monipuolisesti valokuvan parissa. Hän tekee myös stailausta ja set designiä.

Nuori kuvaaja kertoo olleensa varsin otettu Huawein työpyynnöstä, vaikka formaatti ja kuvan tekotapa olivat hänelle vieraita.

”Pidän haasteista ja suhtaudun kaikkiin töihin aina ennakkoluulottomasti. Tämä oli monipuolinen projekti, jossa pääsin valitsemaan esineet, rakentamaan kokonaisuuden ja kuvaamaan.”

Huawein seuraajat Instagramissa pääsivät vaikuttamaan teoksen sisältöön. Ideana oli tuottaa teos, joka koostuu 48 erillisestä kuvasta – yksi jokaiselle kameran pikselille.

Yksityiskohtia. Kulmikkaita esineitä. Lähivärejä. Tässä olivat someyhteisön toiveet teokselle.

Gustafsson teki seuraajille muutaman kyselyn, joiden perusteella teokseen syntyivät raamit. Annetut raamit toivat myös omat haasteensa.

”Jouduin esimerkiksi pohtimaan, että miten haluan tuoda kulmikkuuden esille ja miten sisällytän jokaiseen 48 kuvaan jotain yksityiskohtaista katseltavaa, että teoksen seuraaminen Instagramissa olisi mielenkiintoista.”

Lopputulos on kesäinen ja positiivinen. Huawein Instagram-tililtä voi käydä katsomassa teoksen kokonaisuudessaan.

”Halusin tehdä jotain tuttua ja samastuttavaa. Punaisen sävyinen ja heleä taivas on saanut inspiraationsa juhannusyön auringonlaskusta. Oranssinpunaisella taivalla purjehtivat vaaleanpunaiset hattarapilvet ja taustalla hohtaa keltainen aurinko. Yksityiskohtainen taivas on rakennettu kesäisistä ja iloisista esineistä. Teoksesta löytyy muun muassa karkkeja, katuliituja ja mansikoita.”

Gustafsson iloitsi myös siitä, että tämä projekti oli paluu omille juurille.

”Aloitin valokuvauksen ja urani puhelimella kuvaten ja Instagramia hyödyntäen”, hän kertoo.

Huawein P40-sarjassa on panostettu erityisesti kameran laatuun myös edullisemmassa hintaluokassa. Puhelimen kameran laatu yllätti Gustafssonin positiivisesti.

”Puhelimen kamerassa on ammattilaisominaisuus eli samat säädöt, mitä järjestelmäkameroissakin on. Lisäksi akku kesti tosi pitkään.”

Työtä helpotti myös App Search -hakusovellus.

”App Searchin avulla voi etsiä ja ladata netistä sovelluksia. Kuvaustilanteessa latasin esimerkiksi valotusmittari-sovelluksen App Searchin avulla.”

Seuraa Huawein Instagramia täällä!

Upea ja edullinen P40 Lite

Tyylikkäällä ulkoasulla ja neloiskameralla varustettu P40 Lite tuo valokuvaamisen uuden ulottuvuuden nyt myös edullisempaan hintaluokkaan.

- Huawei P40 lite -älypuhelimen 48 megapikselin pääkamera tukee Huawein uusinta monikehyskompositioteknologiaa, joka pystyy tuottamaan uskomattomia värejä yhdistämällä useita peräkkäin otettuja kuvia.

- Neloiskamera tukee Super Night Mode -tilaa, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden ikuistaa upeita yökuvia missä vain, ilman tarvetta käyttää jalustaa.

- Tekoälyä hyödyntävä videoiden muokkausohjelman avulla videoon voidaan lisätä taustamusiikkia ja leikata videomateriaalia helposti esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Puhelimen etukamerassa on Super Night Selfie 2.0, joka optimoi tekoälyn avulla kohteen ja taustan kaikissa valaistusolosuhteissa.

- Lopputuloksena ovat laadukkaat selfie-kuvat.

TUTUSTU PUHELIMEEN TÄÄLLÄ!

Lue myös: