[MAINOS: AUTOASI] Auton huolto – Autoasi-korjaamo tekee sen lähes kotipihassasi - Mainos | HS.fi
MainosAutoasi

Edessä auton huolto tai katsastus – sen takia ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään

MAINOS Autohuolto kotonasi -palvelussa auto noudetaan ja palautetaan sovitusti. Asiointi Autoasi-korjaamoilla on helppoa ja turvallista, ja myös katsastus hoituu samalla käynnillä.


7.9.2020 15:56

Monimerkkikorjaamot tarjoavat varteenotettavan huoltopaikkavaihtoehdon, on auto sitten takuuikäinen tai hiukan iäkkäämpi. Auton huoltojen teettäminen muualla kuin merkkiliikkeessä ei ole enää vuosiin ollut takuun säilymisen este, joten määräaikaishuollolle kannattaa kysyä tarjous merkkihuollon lisäksi myös paikalliselta Autoasi-korjaamolta.

Auton huoltojen teettäminen monimerkkikorjaamolla ei katkaise auton takuuta.­

Auton huolto noutopalveluna

Yrittäjävetoiset Autoasi-korjaamot ovat erikoistuneet määräaikaishuoltoihin. Auton huollon tilaaminen tai määräaikaishuoltotarjouksen pyytäminen on helppoa, sillä sitä varten pitää tietää vain oman auton rekisterinumero ja ajokilometrimäärä tai se, milloin edellinen huolto on tehty.

Näiden tietojen avulla korjaamo saa käyttöönsä kaiken auton määräaikaishuollossa tarvitsemansa tiedon: merkkikohtaisen määräaikaishuolto-ohjelman ohjetyöaikoineen ja mahdollisine lisähuoltokohteineen, tehtaan tekniset tiedot ja asennusohjeet sekä tiedon huoltoon kuuluvista osista ja nesteistä.

Jos auton huollattaminen nyt koronavirusepidemian aikaan arveluttaa, niin hommassa kannattaa hyödyntää korjaamoiden tarjoamaa nouto- ja palautuspalvelua. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun 14 Autoasi-korjaamolla on ollut keväästä alkaen tällainen Autohuolto kotonasi -palvelu. Auton huolto ei ole kiinni myöskään asuinpaikasta, sillä Suomessa on jo 129 Autoasi-korjaamoa.

Nykyautoissa pitää kiinnittää erityistä huomiota sisäilmansuodattimen kuntoon, ja sen vaihto kannattaa ajoittaa talven alle.­

Auton huolto ja katsastus samalla kerralla

Henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaiden nelipyörien uudet, aiempaa harvemmat katsastusaikavälit tulivat käyttöön 20.5.2018. Tuota ajankohtaa ennen käyttöön otetut ajoneuvot siirtyvät uuteen katsastusaikaväliin vähitellen. Tiedot seuraavan katsastuksen ajankohdasta löytyvät joko Traficomin sähköisestä palvelusta, rekisteröintitodistukselta tai katsastustodistukselta.

Autoa ei kannata viedä katsastukseen vikalistan hankkimista varten, ja fiksuinta onkin teettää autolle ennen katsastusta katsastus- tai määräaikaishuolto. Helpoiten homman saa hoidettua, kun huollossa olevan auton katsastamisen jättää Autoasi-korjaamon tehtäväksi – näin hoituu kaksi asiaa yhdellä korjaamokäynnillä.

Jos auton vuosihuollon ja katsastuksen ajankohdat eivät osu yksiin, niin jälkimmäistä voi muuttaa. Ajoneuvon voi tuoda katsastukseen milloin tahansa ennen viimeistä sille määrättyä katsastuspäivää, ja seuraava katsastuspäivä määräytyy jatkossa katsastuspäivän eikä auton käyttöönottopäivän mukaan.

Autoasi-korjaamoilla on osaaminen ja oikeat laitteet kaikkien automerkkien huoltamiseen ja korjaamiseen.­

Varaudu syksyn tuloon

Jos kilometrejä kertyy vuodessa alle määräaikaishuoltorajan, auton vuosittainen huolto kannattaa ajoittaa loppukesään tai syksyyn. Perustalvihuoltoon kuuluu muun muassa moottoriöljyjen vaihto, nesteiden pakkaskestävyyden tarkistaminen, suodattimien vaihto ja puhdistus sekä valojen ja pyyhkimien tarkistus ja korjaus.

Hyvässä kunnossa ja oikeissa säädöissä oleva auto säästää paitsi kuljettajan hermoja myös polttoainetta. Hyväkuntoinen öljy suojaa moottoria ja helpottaa kylmäkäynnistyksiä. Öljynsuodatin kannattaa vaihdattaa öljynvaihdon yhteydessä. Varsinkin dieselmoottorisissa autoissa talvihuoltoon kuuluu polttoainesuodattimen vaihto.

Osaavassa huollossa tiedetään, että ilmansuodattimen lisäksi nykyautoissa pitää kiinnittää erityistä huomiota sisäilmansuodattimen kuntoon. Sisäilmansuodatin kerää itseensä siitepölyä ja tiestä irtoavia epäpuhtauksia. Puhdas sisäilmansuodatin vähentää tuulilasin likaantumista sisäpuolelta ja tehostaa huurteenpoistoa ja ilmanvaihtoa, joten suodattimen vaihto kannattaa ajoittaa talven alle. Puhtaan tuulilasin lisäksi ajoturvallisuutta parantavat kunnossa olevat pyyhinsulat ja valot.

Suurin osa käynnistymisongelmista johtuu huonokuntoisesta akusta. Akkua ei uusita vain varoiksi, joten sen kunnon tarkistaminen kuuluu auton huollon perustoimiin. Talvihuollon perusmittauksiin kuuluu jäähdytys- ja pesunesteiden pakkaskestävyyden tarkistaminen. Jäätyneen pesunestesäiliön sulattaminen on huomattavasti työläämpää kuin nesteen pakkaskestävyyden nostaminen.

Autohuolto kotonasi -palvelun tarjoavat Autoasi-korjaamot löydät osoitteesta autohuoltokotonasi.fi.

Autoasi-korjaamot ovat lähellä sinua - auton huolto onnistuu esimerkiksi Kauppakeskus Triplassa.­

Lue myös: