”Suomalaiset suosivat maanläheisiä värejä, mutta pienillä kikoilla voi muuttaa koko ilmeen” - Mainos | HS.fi
MainosSilmäasema

”Suomalaiset suosivat maanläheisiä värejä, mutta pienillä kikoilla voi muuttaa koko ilmeen”

MAINOS Silmälaseista on tullut tärkeä asuste, jolla voi hetkessä vaihtaa tyylistä toiseen. Suomalaisten tyyli on Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airion erikoisalaa.


1.10.2020 15:31

”Suomalaiset pitävät yleensä puhtaista, skandinaavisista linjoista ja selkeistä, maanläheisistä väreistä”, sanoo Silmäaseman silmä- ja aurinkolasivalikoimasta vastaava tuotepäällikkö Hanna Airio.

Mutta kuluttajakaartiin mahtuu monenlaista käyttäjää – toiset haluavat räväyttää, toiset viestiä hillittyä ammattimaisuutta esimerkiksi töissä.

Suomalaisten tyyli on 20 vuotta alalla työskennelleen, optikkotaustaisen Airion erikoisalaa. Hän haistelee kansainvälisiä trendejä messuilla sekä tapahtumissa ja poimii niistä parhaat palat suomalaisten käyttöön.

”Kahdessakymmenessä vuodessa silmälasien valikoima on kasvanut, ja laseista on tullut tärkeä asuste”, toteaa Airio.

Oman tyylin sisällä sopii leikitellä. Airio mainitsee, että silmälaseja on hyvä olla ainakin kahdet ihan jo käytännön syistä.

”Esimerkiksi lähinäköä kuormittavaan päätetyöskentelyyn sopii usein erilainen linssityyppi kuin muuhun käyttöön”, Airio opastaa.

Erilaisen linssin lisäksi myös kehysten kannattaa olla keskenään hieman erityyliset – toiset rennommat, toiset hieman näyttävämmät. Airio mainitsee huomanneensa, että suomalaiset ovat tyylilleen hyvin uskollisia.

”Muutoksen ei kuitenkaan tarvitse olla radikaali. Oman tyylin sisällä voi olla sekä hillitty että rohkea”, hän neuvoo.

Pehmeän naisellinen pukeutuja voi arkilaseina käyttää läpikuultavia, puuterisävyisiä kehyksiä, joissa voi hienostuneena yksityiskohtana olla kaunis kristalli. Räväkämpi kehys voi tarkoittaa kirkkaampaa värisävyä, hieman kulmasta nostettua kehyksen muotoa tai pientä lisäkimallusta.

Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio tietää, minkälaisista silmälaseista suomalaiset pitävät.­

Klassisesti kokomustaan pukeutuva voi kokeilla vahvempireunaista kehystä, jonka juju on muotoilussa. Myös jokin huomioväri, esimerkiksi punainen, toimii mustan kokonaisuuden kanssa hyvin.

Minimalistin valinta voi olla ohut metallikehys ja siinä juuri nyt suosittu ruusukullan sävy.

”Minimalismiin voi tuoda muotia mukaan esimerkiksi kaksoisnenäsillalla tai kehyksen muodolla. Nyt näkyy todella paljon täysin pyöreitä kehyksiä”, kertoo Airio.

Silmälasit tekevät tietyllä tapaa saman kuin huulipuna, eli niillä saa halutessaan nopean raikastuksen kasvoille. Myös kasvojen muotoa tai piirteitä voi korostaa tai häivyttää.

”Kulmikkaita kasvoja pehmentää kehysten pyöreä linja, kulmakarvaa vahvistaa sitä mukaileva muoto ja kehyksen värivalinnalla voi tasoittaa myös kasvojen punakkuutta – puhumattakaan siitä, että lasit peittävät näppärästi tummat silmänaluset”, Airio listaa.

Tällä hetkellä muodikas pyöreä muoto sopii moniin kasvoihin aisojen ja nenäkappaleiden tai -siltojen pituutta varioimalla. Värien puolelta perinteistä mustaa väriä nousee tänä syksynä haastamaan pehmeämpi ruskea, jota näkyy muodissa muutenkin.

”Trendikkyyden lisäksi nykyään mietitään paljon myös ekologisuutta”, Airio sanoo.

”Meillä onkin valikoimassa ihania kehyksiä, joissa esimerkiksi osa materiaaleista on kierrätettyjä tai kierrätettävissä.”

Kahdet lasit yksien hinnalla!

Osta silmälasit, saat kaupan päälle mitkä tahansa toiset samanarvoiset tai edullisemmat silmälasit, merkkiaurinkolasit tai piilolinssit – itselle tai kaverille. Ja S-Etukortilla Bonukset tuplana. Lisäksi silmälasien ostajalle optikon näöntutkimus 0 €.

Silmäasema haluaa olla apunasi näkemiseen ja silmien terveyteen liittyvissä asioissa – tilanteessa kuin tilanteessa. Huomioimme koronavirustilanteen toiminnassamme, voit asioida Silmäasemalla turvallisin mielin.

Tarjous on voimassa lokakuun ajan.

Lue lisää Silmäaseman sivuilta!

Lue myös: