[MAINOS: Slovenian Tourist Board] Lämpimiä kylpyjä ja auringon syleilemiä maisemia – Slovenia hemmottelee kaikkia aisteja - Mainos | HS.fi
MainosSlovenian Tourist Board

Lämpimiä kylpyjä ja auringon syleilemiä maisemia – Slovenia hemmottelee kaikkia aisteja

MAINOS Slovenian monipuolinen kylpyläkulttuuri tarjoaa rentoutumista ja hyvinvointia matkailijalle. Hoitojen jälkeen hyvän olon matkaa voi jatkaa liikunta- ja kulttuuriaktiviteettien parissa.

Rimske terme -spa on täydellinen hyvinvointikeidas.­


2.12.2020 13:18

Sloveniassa on useita spa-keskuksia rentouttavan loman viettoon. Vaikka lämpimissä kylvyissä rentoutuminen ei tällä hetkellä olekaan mahdollista, mikään ei estä haaveilemasta niistä. Slovenian kylpyläkeitaat ja hyvinvointikeskukset avaavat ovensa vierailijoille, kun tilanne sen taas sallii.

Jeruzalemin viinitarhat.­

Vesihoukutuksia ja mustaa kultaa

Aloita lomahaaveilu tutustumalla Slovenian rikkaaseen kylpyläkulttuuriin. Pomurjessa sijaitseva Terme 3000 on koko perheen vesielämyspuisto, jonka liukumäet ja muut houkutukset takaavat viihdykettä koko päiväksi. Spa on tunnettu tummasta mineraalilähdevedestään, joka on ainutlaatuista koko maailmassa. Mustaksi kullaksikin kutsutulla lämpömineraalivedellä uskotaan olevan myönteisiä vaikutuksia terveyteen ja kauneuteen.

Rentoutumisen jälkeen perhelomaa voi jatkaa Vulkanija-seikkailupuistossa. Se tarjoaa kurkistuksen tulivuorten ja geologian mielenkiintoiseen maailmaan. Teeman ympärille on toteutettu erilaisia aktiviteetteja, jotka viihdyttävät kaiken ikäisiä. Unohtumattoman elämyksen tarjoaa myös Slovenian korkein havaintotorni, josta avautuu näkymä neljään maahan: Sloveniaan, Unkariin, Itävaltaan ja Kroatiaan.

Rauhaa ja hiljaisuutta kaipaava suuntaa kolmen valtion alueella sijaitsevaan Goričkon luonnonpuistoon. Slovenia jakaa puiston yhdessä Itävallan ja Unkarin kanssa. Goričkon vihreillä kukkuloilla voit vierailla maan suurimmassa barokkilinnassa, jossa on 365 huonetta.

Kuvankaunis Pomurje on täydellinen kohde myös pyöräilystä ja patikoinnista kiinnostuneille. Alueella on yli 600 kilometriä merkittyjä pyöräilyreittejä, joiden varrelta voit ihailla suojeltujen luonnonpuistojen kauneutta ja auringon syleilemiä viinitarhoja.

Hyvinvointia ainutlaatuisen mineraaliveden ympärillä

Jokaisella Slovenian kylpyläkohteella on omat teemansa ja erityispiirteensä. Rogaška Slatinan kylpyläkaupunki on tunnettu ainutlaatuisesta Donat Mg -mineraalilähteestään, jonka vesi on maailman magnesiumpitoisinta. Runsas mineraalikoostumus on houkutellut kaupunkiin terveyttä janoavia matkaajia jo vuosisatojen ajan. Nykyään Rogaška Slatina on kokonaisvaltainen terveyslomakohde, joka tarjoaa erilaisia hyvinvointiohjelmia ja lääketieteellisiä hoitoja.

Mineraaliveden ohella Rogaška Slatina on tunnettu korkealaatuisista lasituotteistaan. Alueella toimiva Rogaška-lasitehdas on yksi maailman suurimmista lasitehtaista. Sen historia ulottuu lähes 350 vuoden taakse. Tehtaalla järjestettävillä kiertokäynneillä pääset tutustumaan lasinvalmistuksen eri vaiheisiin. Tuliaisostokset hoituvat kätevästi kierroksen päätteeksi.

Rogaška Slatina on ainutlaatuisesta Donat Mg -mineraalilähteestään tunnettu hyvinvointikohde.­

Poreiden syleilyä ja suussa sulavaa suklaata

Kun kaipaat lomaltasi hemmottelun ohella kulttuurielämyksiä, ota suunnaksi Podčetrtek. Alueella toimiva Terme Olimia on yksi Slovenian moderneimmista ja ylellisimmistä lämminvesikylpylöistä. Sen terapeuttiset altaat, laaja saunamaailma ja erilaiset hyvinvointipalvelut tarjoavat monipuolisen hyvän olon keitaan. Voit rentoutua poreiden syleilyssä, tuntea geysirien voiman ja nauttia vedenalaisesta musiikista. Spa-keskus on palkittu monena vuotena peräkkäin Slovenian parhaana.

Alueen majoitusvaihtoehdot ovat vahvasti yhteydessä läheiseen luontoon ja ympäristöön. Joukossa on myös huoneistoja, joista on suora yhteys kylpylään maanalaista tunnelia pitkin.

Lähellä Terme Olimiaa sijaitsee viehättävä Olimjen pikkukylä. Keskustan tunnetuimpia nähtävyyksiä on kaunis linna, joka muuttui luostariksi 1600-luvulla ja jonka yhteydessä toimii yksi Euroopan vanhimmista apteekeista.

Kulttuurikierroksen päätteeksi voit palkita itsesi herkutteluhetkellä kylän suklaapuodissa. Olimjen suklaakauppa on perheomisteinen yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman käsintehtyjä suklaita. Myynnissä on herkkuja aina konvehdeista suklaahahmoihin ja tryffeleistä suklaapatukoihin. Täältä löydät makoisimmat herkut, joita Slovenialla on tarjota.

Terme Olimia -spa kutsuu rentoutumaan.­

Löylyttelyä viinitynnyrissä

Slovenian vanhin kaupunki Ptuj huokuu historiaa. Sen juuret ulottuvat aina kivikauteen asti. Kaupungin yläpuolella komeilee keskiaikainen Ptujin linna, josta avautuu panoraamanäkymät punatiilisten kattojen kaupunkiin ja alas Drava-joelle. Museoksi muutetussa linnassa on esillä muun muassa Slovenian suurin musiikki-instrumenttien kokoelma. Toinen kaupunkikuvaa hallitseva rakennus on yli 600 vuotta vanha kellotorni. Tarkkasilmäinen voi huomata, että tornissa on kello vain kolmella sivulla.

Pittoreski pikkukaupunki ei jätä kylmäksi viiniharrastajiakaan. Alueelta löytyy Slovenian vanhin viinikellari, jossa parhaita viinejä on varastoitu 700 vuotta. Jos kaipaat lisää ikimuistoisia kokemuksia, sauno viinitynnyrissä! Elämys on koettavissa Terme Ptuj -spa-keskuksessa, joka tarjoaa hyvinvointia sekä keholle että mielelle. Antiikin Roomaa jäljittelevä miljöö antaa spa-kokemukselle oman uniikin vivahteensa.

Terme Ptuj -spa tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia.­

Seikkailuja merirosvosaarella ja historiallisissa linnoissa

Slovenian eteläosassa, Posevjen alueella toimiva kylpylälomakohde Čatez Spa tarjoaa monipuolista polskuteltavaa koko perheelle. Merirosvosaari, liukumäet, keinotekoiset aallot, lämpökylpyvedet ja uima-altaat ovat täydellinen paikka riemulomalle. Hemmottelua kaipaava rentoutuu erilaisten kauneus- ja terveyshoitojen parissa. Viimeistään hieronnassa tai saunakeskuksen löylyissä loputkin arjen kireydet saa karistettua hartioiltaan.

Vesielämysten jälkeen seikkailuja voi jatkaa seudun mahtavissa linnoissa. Koe ainakin mykistävän kaunis Brežicen linna. Mahtava renessanssilinna 1500-luvulta lumoaa kauniilla barokkityylisellä sisustuksellaan. Istahda linnan sisällä hetkeksi alas, nosta katseesi ylös ja vaikutu näkemästäsi.

Menemällä länteen Krka-jokea pitkin löydät viehättävän Kostanjevica na Krkin, joka tunnetaan myös nimellä ala-Carniolan Venetsia. Keinotekoiselle saarelle rakentunut kaupunki on pienestä koostaan huolimatta täynnä koettavaa. Runsas kulttuuritarjonta, rikas historia ja monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet houkuttelevat vuosittain lukemattomia vierailijoita kaupunkiin. Kostanjevica na Krki on suojeltu kulttuuri- ja historiamonumenttina.

Posavjen alue on yksi Slovenian kolmesta viininviljelyalueesta, joten myös viiniharrastajilla riittää koettavaa. Piipahda alueen pittoreskeillä viinitiloilla ja hurmaannu laadukkaista viineistä.

Ritarin sali Brežicen linnassa lumoaa.­

Hyvinvoinnin jalokiviä ja vehreitä viinitarhoja

Ota hyvinvointimatkasi päätepysäkiksi Dolenjska. Keskeltä kauneinta luontoa löydät Dolenjske Toplicen, Euroopan vanhimman kylpylä- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan lomakohteen. Nauti spa-keskuksen virkistävistä kylvyistä, erilaisista saunoista ja rentouttavista hoidoista.

Alueen pohjoisosassa sijaitsee toinen terveyden ja hyvinvoinnin jalokivi, Šmarješke Toplice. Se on paikka, jossa voit edistää terveyttäsi ammattilaisten avulla ja nauttia lämpimien kylpyjen rentouttavasta voimasta. Hyvinvointikeskuksen rauhaisa ympäristö tarjoaa hyvät puitteet hiljentymiselle ja itsetutkiskelulle.

Jatka vielä matkaasi aaltoilevan Dolenjska-alueen sydämeen, joka on merkittävien arkeologisten löytöjen, kultaisten peltomaisemien ja vehreiden viinitarhojen seutua. Alueen monipuoliset kävely- ja pyöräilyreitit paljastavat menneisyyden salat ja johdattavat laadukkaiden viinien äärelle.

Thermal Pannonian alueen muita mielenkiintoisia kohteita ovat Slovenian kolmanneksi suurin kaupunki Celje, oluenvalmistusperinteestään tunnettu Laško sekä perinteisiä kylpyläelämyksiä tarjoava Dobrna. Myös Velenjen kuuluisa kaivos ja metsän keskellä sijaitseva Topolšican kylpylälomakeskus ovat käymisen arvoisia paikkoja.

Säästä matkan loppuhuipennukseksi Krka-joen saarella sijaitseva Otočecin linna, jonka historia ulottuu aina 1200-luvulle saakka. Se oli aikanaan mahtava linnoitus, joka paloi sodan aikana ja rakennettiin uudelleen maineikkaaksi viiden tähden hotelliksi. Taianomainen tunnelma on läsnä kaikkialla ja erityisesti sumuisella säällä rakennus on kuin suoraan historiankirjoista.

Otočecin linna keskellä Krka-jokea on vaikuttava näky.­

Jatka unelmointia rentouttavista kylvyistä kotisohvalta käsin. Tutustu Slovenian hyvinvointikohteisiin täällä!

Lue myös: